Nieuws

Sebastien Ogier wint in Monte Carlo

Sebastien Ogier heeft dit weekend de Rally van Monte Carlo op zijn naam geschreven. De Fransman in dienst van M-Sport wist te profiteren van de problemen van Thierry Neuville en reed daarna ombedreigd naar de finish. Jari-Matti Latvala werd 2de met de Toyota Yaris WRC, nadat Ott Tanak technische problemen kreeg met de Ford Fiesta WRC. Tanak kon de rally wel uitrijden, maar moest genoegen nemen met een 3de plaats.

Sebastien Ogier begon de laatste dag van de rally met een voorsprong van 47,1 seconden op teamgenoot Ott Tanak. Theirry Neuville was zaterdag de leiding kwijt geraakt nadat hij de linker achterwielophanging van de Hyundai i20 WRC had beschadigd. Het was zuur voor de snelle Belg, want tot aan de 13de proef leek er geen vuiltje aan de lucht. Ogier ging er op de laatste dag goed voor zitten en berreide zijn voorsprong steeds iets verder uit. Tanak kon volgen, maar geen aanval plegen op de snelle Fransman en toen hij op de 15de proef technische problemen kreeg met de Fiest WRC was ook dat duel ten einde. Tanak wist de schade beperkt te houden, maar zag wel Jari-Matti Latvala aan hem voorbij komen. 

Dani Sordo had een te grote achterstand om voor een podium te gaan, maar hield de eer van Hyundai hoog door als 4de te eindigen. Theirry Neuville kon op zondag geen vuist meer maken, maar wist wel de laatste Super stage te winnen en pakte daardoor 5 bounuspunten mee voor het kampioenschap. Craig Breen was met een 5de plaats de beste Citroen coureur in Monte Carlo. Zo won Ogier zijn 4de Monte Carlo Rally op rij en wist Latvala het eerste podium voor Toyota te pakken na 17 jaar van afwezigheid. Neuville is de grote verliezer, maar liet wel zien dat hij en zijn Hyundai i20 WRC een geduchte kandidaat zijn voor een overwinning.

Nederlandse deelnemers
Ook dit jaar stonden er weer een aantal Nederlandse equipes aan de start van de beruchte Rally van Monte Carlo. Kevin Abbring reed, ondanks zijn vroege uitval op vrijdag, een sterke rally. Abbring wist een aantal top 10 finishes te realiseren met de Hyundai i20 R5 en finishte uiteindelijk als 31ste overall. OOk Henk Vossen reed een prima rally. Vossen kwam dit jaar voor het eerst met een R5 auto aan de start en zijn doel was om de finish te bereiken. Ondanks de zware omstandigheden wist Vossen zijn Ford Fiesta R5 als 39ste aan de finish te krijgen. Hans Becx was de 3de Nederlander op de besneeuwde proeven. Voor Becx was het zijn eerst Monte Carlo ervaring en het doel was dan ook om zoveel mogelijk plezier te maken. Dit lukte de Nederlander en ook hij finiste de 2017 editie van de Rally van Monte Carlo.

RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 1]
S. Ogier 4:0:03,6
J. Ingrassia
Ford Fiesta Wrc '17
2 [10]
J. Latvala +2:15,0
M. Anttila
Toyota Yaris Wrc
3 [ 2]
O. Tänak +2:57,8
Martin Järveoja
Ford Fiesta Wrc '17
4 [ 6]
Dani Sordo +3:35,8
Marc Martí
Hyundai I20 Coupe Wrc
5 [14]
C. Breen +3:47,8
S. Martin
Citroën Ds3 Wrc
Klik hier voor alle resultaten