Nieuws

Voorbeschouwing Conrad Euregio Rally

Komend weekend wordt het nationale rallyseizoen traditioneel afgesloten met de Conrad Euregio Rally rondom Hengelo. In zowel het Open Nederlands Rally Kampioenschap als het Nationaal Nederlands Rally Kampioenschap zijn de hoofdprijzen nog niet verdeeld en valt de beslissing komend weekend. Ook de hoofdrolspelers in het Short Rally Kampioenschap zijn aanwezig in Hengelo en ook daar is de nationale titel nog niet vergeven. Kortom een spannende finale in Twente met een mooi deelnemersveld.



Open Nederlands Rally Kampioenschap

Bob de Jong, Dennis Kuipers en Johan Faes maken alle drie nog kans op de de titel in het Open Nederlands Rally Kampioenschap en zullen komend weekend gaan uitmaken wie er met deze titel vandoor zal gaan. Bob de Jong heeft de beste papieren met 440 punten, maar Dennis Kuipers volgt met 400 punten op een tweede plaats. Mocht de Jong winnen of 3de worden komend weekend dan is hij kampioen, maar een 4de plaats of lager kan gevolgen hebben voor de titel, maar dan moet Kuipers wel winnen. Mocht een van de heren uitvallen of slecht scoren dan heeft Johan Faes ook nog een kans want de Fabory coureur staat maar 10 punten achter Kuipers in het kampioenschap. De Jong heeft op papier de beste kansen met de snelle 2 liter Mitsubishi Lancer WRC, maar moest het in Hellendoorn wel afleggen tegen een ontketende Kuipers met de 1.6 Fiësta WRC dus alles is nog open. Kuipers rijdt tevens een thuis wedstrijd dus zal er alles aan gelegen zijn om te winnen in Hengelo.



Rallyclinic Nederlands Rally Kampioenschap
In het Rallyclinic Nederlands Rallykampioenschap (nationaal) is de strijd om de titel iets minder hevig, maar Arjen de Koning is nog niet helemaal veilig. Piet van Hoof staat 90 punten achter de Koning dus alleen winnen is voor van Hoof niet voldoende om kampioen te worden. Arjen de Koning zou dan uit moeten vallen of minder dan 10 punten scoren en dat lijkt vrij onwaarschijnlijk, maar in de rallysport is niets zeker. Een ding is wel zeker bij het Paradigit Rallyteam wordt er zondag een feestje gevierd.



Account Software Short Rally Kampioenschap
In het Short Rally kampioenschap zal de strijd vooral gaan tussen Hans Weijs, in Hengelo wederom met de Citroën DS3, en Ruurd Ochse met de snelle Honda Civic. Weijs leidt het kampioenschap met 515 punten en Ochse moet een achterstand van 55 punten zien weg te werken. Niet de meest gemakkelijke opgave, maar zolang het kampioenschap nog niet beslist is ook niet geheel onmogelijk.

Ook buiten de strijd om het kampioenschap om zal het een mooie rally gaan worden en ondanks het feit dat er in België in het zelfde weekend de Condroz Rally vereden wordt staat er een mooi startveld klaar. Dennis en Rene Kuipers nemen hun WRC's mee naar Hengelo en ook de eerder genoemde Bob de Jong zal voor spektakel zorgen met de Lancer WRC. Hermen Kobus heeft België links laten liggen ditmaal en sluit zijn seizoen met de Ford Fiësta S2000 af in Hengelo. Ook Bas van Kamperdijk staat op de startlijst met de Fiësta WRC, maar of van Kamperdijk hier zelf van op de hoogte is was nog niet duidelijk. Op Facebook liet hij eerder weten niet te starten in Hengelo.

De Conrad Euregio Rally telt 12 klassementsproeven verdeeld over twee dagen. Op zaterdag 2 november zal de eerste deelnemer om 14:24 uur over het startpodium rollen en na 6 proeven rond 19:40 uur in het wachtpark verschijnen. Op zondag 3 november zal de eerste deelnemer om 10:23 uur opnieuw over het startpodium rijden om 6 proeven later rond 15:11 uur naar het finishpodium te komen. In totaal hebben de equipes dan 152.4 kilometer op snelheid afgelegd.

De deelnemers aan de Twente Short Rally komen vanaf zondag pas in actie en zullen 5 klassementsproeven rijden. De start van de Short Rally is om 12:33 uur en de eerste deelnemer zal rond 16:43 uur over het finishpodium rijden. In totaal hebben de equipes dan 58 kilometer op snelheid verreden.

Voor alle informatie over de Conrad Euregio Rally verwijzen we je graag naar onze kalender



 

RSS News Feed