Nieuws

GTC Rally meer dan alleen een rally

Vrijdag 12 juli zal rondom Etten-Leur de GTC Rally van start gaan en dit jaar is de beruchte 'Nacht van Achtmaal' weer terug van weggeweest. Dit betekend dat de GTC Rally, vernoemd naar de nieuwe hoofdsponsor, weer een 2-daags evenement is geworden en dat de beruchte proef 'de Hel XL" weer op het programma staat. Net zoals eerdere edities zullen de equipes tot diep in de vrijdagnacht een aantal proeven afwerken om zo op zaterdag 13 juli de laatste boucles te rijden. Een zware opgave voor rijders en navigatoren en verwacht wordt dan ook dat op vrijdagavond het klassement al aardig overhoop is gegooid.

Lange en zware proeven in de nacht. De een vind het geweldig en de ander vreest ze. Toch zullen alle 64 deelnemers van de GTC Rally op de een of andere manier 'de nacht' moeten overleven. De organisatie kondigde in januari al aan dat er een nieuwe hoofdsponsor gevonden was voor de rally op voorwaarde dat de Nacht van Achtmaal weer terug zou keren in het programma. De Golden Trade Club (GTC) had nog meer goede ideeen in petto en zo wordt er in Etten -Leur ook weer gestreden om het Short Rally Kampioenschap en zal GTC City Racing op zaterdag weer een paar mooie demo's opleveren. In 2013 zullen ook de historische rallywagens aan de start verschijnen tijdens de GTC Historic en Classic Rally.

Ook qua deelnemers heeft de organisatie niets te klagen. Jeroen Swaanen (Citroen C4 WRC) en Erik van Loon (Ford Focus WRC) zullen hun onderlinge (sportieve) strijd rondom Etten-Leur voortzetten, maar ook Bob de Jong (Mitsubishi Lancer WRC), die tijdens de ELE Rally de overwinning binnenhaalde, staat aan de start. Edwin Schilt komt de gelederen versterken met een Subaru Impreza WRC S14 en dan zijn er natuurlijk de Mitsubishi Lancers onder aanvoering van Jasper van den Heuvel en Arjan de Koning die de Vechtdal Rally op zijn naam schreef. Ook de verschillende merkencups, zoals de Nissan 350Z Challenge en de BMW 325i Cup zullen weer voor het nodige spektakel gaan zorgen.

De Jumbo Shortrally start op zaterdagmiddag en ook hier staan de toppers aan de start. Hans Weijs sr. kent een lekker seizoen met de VW Golf 3 en gaat aan de leing in het kampioenschap, maar Ruurd Ochse zal er in Etten-Leur alles aan doen om de achterstand in te lopen met de snelle Honda Civic Type R FN2 R3. Ruim 30 equipes zullen zaterdag vanaf 14:00 uur van start gaan in deze nieuwe Short Rally.

Anders dan de Short Rally zal de Het Markthuys Historic & Classic Rally wel op vrijdagavond van start gaan al rijden zij twee klassementproeven minder dan de deelnemers aan de GTC Rally. De laatste 2 kp's zullen niet gereden worden door de acht equipes.

De GTC Rally is meer dan een gewone rally en biedt de mogelijkheid aan het publiek om met een rallyauto (BMW M3) mee te rijden over de klassementsproeven en er kan zelfs een helicoptervlucht gemaakt worden boven de proeven. Het is een autosport evenement voor jong en oud dat Etten-Leur en omstreken  niet snel zal vergeten. Voor meer informatie en het boeken van een helicoptervlucht of ritje in een rallyauto verwijzen we je naar onze kalender of de website van het evenement www.gtcrally.eu .



 

RSS News Feed