Nieuws

Swaanen verslikt zich in 'de nacht'

Jeroen Swaanen en de Citroën C4 WRC lijken geen succesvolle combinatie te zijn. De regerend Nederlands Kampioen verslikte zich op kp8 en ging er hard af. De C4 WRC was zwaar beschadigd en Swaanen moest opgeven. Na de ELE Rally is dit het 2de nul resultaat voor Swaanen met de snelle Citroën. Bob de Jong daarentegen reed weer een bekeken eerste dag met de Mitsubishi Lancer WRC en gaat zaterdag in leidende positie van start. Edwin Schilt volgt op 27 seconden met de Subaru WRC S14, voor Piet van Hoof.

De Nacht van Achtmaal heeft zoals verwacht al wat slachtoffers geeist. Niet alleen het uitvallen van Jeroen Swaanen was een verrassing, maar ook Erik van Loon en Jasper van den Heuvel hebben een aardige achterstand opgelopen tijdens de eerste dag van de GTC Rally. Van Loon reed al op kp2 lek en verloor drie minuten en de kans op de overwinning. Ook Jasper van den Heuvel reed lek en verloor veel  tijd. Bob de Jong deed wederom wat er van hem gevraagd werd en reed een solide vrijdagavond. Op de 3de proef nam hij de leiding over van Swaanen en gaf deze niet meer uit handen. Edwin Schilt begon sterk, maar keek aan het einde van de eerste dag tegen een achterstand aan van 27.4 seconden.

In het Rallyclinic Nederlands Rally Kampioenschap gaat Piet van Hoof aan de leiding met de Mitsubishi Lancer Evo4. Arjen de Koning staat 2de en wordt gevolgd door Kevin Kooijman op bijna anderhalve minuut. Jasper van den Heuvel staat 7de, maar is bezig met een opmars en zal op zaterdag proberen verder naar voren te komen om de goed rijdende Arjen de Koning achter zich te laten. De strijd in het kampioenschap is spannend en van den Heuvel moet aanvallen.

Zaterdag staan er nog 10 klassementsproeven op het programma en Bob de Jong lijkt op rozen te zitten, maar tijd om achterover te leunen is er niet en de strijdt is nog lang.

 

RSS News Feed