Nieuws

Dennis Kuipers wint in Hellendoorn

Dennis Kuipers en navigator Robin Buysmans hebben zaterdag de 33ste Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally op hun naam geschreven. De Ferm Powertools equipe wist met hun Ford Fiësta WRC Bernhard ten Brinke en Kevin Kooijman achter zich te houden en zo voor de tweede achtereenvolgende keer de hoofdprijs in Hellendoorn te pakken.

De 33ste edite van de Hellendoorn Rally begon op vrijdagavond, maar plotseling opdoemende mist zorgde ervoor dat er maar twee van de zes proeven verreden konden worden. Dennis Kuipers had de minste moeite met de omstandigheden op vrijdag en pakte meteen een voorsprong op zijn grootste (sportieve) rivaal Bernhard ten Brinke die eveneens met een Ford Fiësta WRC naar Hellendoorn was gekomen.



De equipes kregen ook op zaterdag te maken met verschillende elementen. Nadat de mist in de ochtend was opgetrokken kwam de zon door en dat maakte de vele onverharde paden erg stoffig. Kuipers trok zich daar niets van aan en bleef erg snelle tijden noteren. Ten Brinke kon niet meer dan volgen en zag zijn achterstand groter worden. Edwin Schilt was de enige met een 2 liter WRC, maar ook hij kon de ontketende Kuipers niet verslaan. Schilt kwam tekort met de Subaru Impreza WRC S14 en viel tot overmate van ramp op kp 10 uit.



Kevin Kooijman profiteerde van het uitvallen van Schilt en pakte de 3de plaats over met de Deltion Mitsubishi Lancer Evo X R4. Kooijman reed als altijd een sterke rally en pakte daarmee wederom een podiumplaats. Bas van Kamperdijk kwam met nieuw materiaal naar Hellendoorn en moest duidelijk nog even wennen aan de Ford Fiësta R5. Toch kwam hij aardig in zijn ritme al moest hij Piet van Hoof met de Mitsubishi Lancer Evo 4 voor zich dulden. Van Hoof werd 4de en dat was voldoende om zich tot Open Nederlands Rally kampioen te laten kronen. Het Paradigit Rally Team kon een dubbel feestje vieren want de 7de plaats voor Arjen de Koning in Hellendoorn was voldoende om het Nationaal Nederlands kampioenschap binnen te slepen.

De 33ste Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally was wederom een uniek evenement want na de mist en stof kwam tegen de middag de regen met bakken naar beneden. Dit zorgde ervoor dat het vele onverhard op de proeven onbegaanbaar was geworden en dat voorlaatstev proef werd afgelast. Voor Dennis Kuipers maakte dit allemaal niet uit. Hij won de 33ste editie van zijn thuisrally met grote voorsprong.

RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 1]
Dennis Kuipers 1:19:27,2
Robin Buysmans
Ford Fiesta RS WRC
2 [ 2]
Bernhard ten Brinke +2:01,7
Davy Thierie
Ford Fiesta RS WRC
3 [ 8]
Kevin Kooijman +5:09,7
Hans van Goor
Mitsubishi Lancer EVO 10
4 [ 5]
Piet van Hoof +5:51,8
Max Jacobs
Mitsubishi Lancer EVO 4
5 [ 7]
Bas van Kamperdijk +6:00,6
Gert Kamphuis
Ford Fiesta R5
Klik hier voor alle resultaten