Nieuws

Nieuws
Imex Racing: Missie volbracht
Imex Racing: Missie volbracht

Na twee wedstrijden met lege handen bereikten we in de Hellendoorn Rally niet alleen de finish, maar stonden we weer op het podium!

Fabory Rallyteam moe maar voldaan
Fabory Rallyteam moe maar voldaan

Na een voorzichtige start op de vrijdagavond, wist het FABORY Rallyteam zaterdag opnieuw het voor hun maximaal haalbare aantal punten voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap binnen te slepen

Geslaagde inhaalrace Rally Team Brabant
Geslaagde inhaalrace RT Brabant

De afgelopen weekend verreden Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally werd een grote inhaalrace voor Rally Team Brabant.

Enerverende Hellendoorn Rally Team Kleinjan
Enerverende rally Team Kleinjan

Het was een weekend om snel te vergeten voor Team Kleinjan.

Leo van der Eijk pakt winst in Hellendoorn
Van der Eijk pakt winst in Hellendoorn

KNAF Talent First-rallytalent Leo van der Eijk en zijn navigatrice Annemieke Hulzebos hebben tijdens de 32ste Hellendoorn Rally op mooie wijze de Nissan 350Z Challenge op hun naam weten te schrijven.

Hartog Rallysport wint in Hellendoorn
Hartog Rallysport wint in Hellendoorn

Het team van Hartog rallysport heeft afgelopen weekend de klasse H15 in de Hellendoorn rally gewonnen

Goede comeback van Deijne in Hellendoorn
Goede comeback Kevin van Deijne

Voor Kevin van Deijne was de mooiste afspraak op de rallykalender extra speciaal, want na een vervelende handblessure kon hij dit weekend voor het eerst weer achter het stuur van zijn Ford Fiësta R2 kruipen.

Ereplaatsen voor VM Motorsport
Nijhof publieksmagneet in Hellendoorn
Ochse scoort 100 punten in Hellendoorn
Kuipers onverslaanbaar in Hellendoorn
Kuipers zet de toon in Hellendoorn
Fabory Rallyteam op jacht naar punten
RTB gaat op titeljacht in Hellendoorn
Fiesta Trophy van start in Nederland
1 / 3

Voorbeschouwing Hellendoorn Rally

Komend weekend kunnen de rallyliefhebbers zich opmaken voor een van de mooiste evenementen van het jaar, de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally. Buiten de 16 mooie en uitdagende proeven om staat er een fantastisch deelnemersveld klaar om vrijdagavond van start te gaan. Bijna de complete Nederlandse top staat aan de start met mooi materiaal en dat zal voor veel spektakel en spanning gaan zorgen. Wie pakt in 2013 de overwinning in Hellendoorn?

Mooie startveld
De 32ste Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally staat op het punt van beginnen en de startlijst is er een om van te watertanden. Maarliefst 10 WRC's staan er vrijdagavond aan de start, waarvan vijf van de nieuwe 1.6 liter generatie. Dennis Kuipers, Peter van Merksteijn jr. , Bernhard ten Brinke, Peter Versluijs en Bas van Kamperdijk zullen met een nieuwe generatie WRC de strijd aangaan terwijl Bob de Jong, Erik van Loon, Jeroen Swaanen, Edwin Schilt en Mark van Eldik het met een oude generatie gaan proberen. In het verleden is gebleken dat de oudere generatie WRC nog altijd de te kloppen auto is, maar in Hellendoorn weet je het maar nooit. De uitdagende proeven met veel onverharde wegen maken de rally lastig en vooral de vrijdagavond, waar de meeste proeven in het donker afgelegd worden, zal belangrijk worden.



Kampioenschappen
Niet alleen de WRC's zullen de aandacht trekken in Hellendoorn want ook in de verschillende kampioenschappen zal een mooie strijd geleverd worden. In het Rallyclinic Nederlands Rally Kampioenschap gaat Arjen de Koning aan de leiding met zijn groep A Mitsubishi Lancer. Jasper van den Heuvel en Piet van Hoof zijn nog in de achtervolging, maar het zal lastig worden om de achterstand in te lopen. In het Open Nederlands Rally kampioenschap gaat Bob de Jong aan de leiding, maar Johan Faes, Dennis Kuipers, Kevin van Deijne en Timo van der Marel zijn nog in de race. De heren staan in Hellendoorn allemaal aan de start dus het kampioenschap is nog helemaal open.  Hans Weijs gaat in het Account Software Short Rally Kampioenschap aan de leiding met zijn Volkswagen Golf. Ruurd Ochse staat 2de op 100 punten en heeft, met nog drie wedstrijden te gaan, nog volop kans op de titel. In Hellendoorn zal Weijs met een Citroën DS3 R3 aan de start verschijnen om zijn voorsprong in het kampioenschap te verdedigen.



Cups
Ook de verschillende Cups komen naar Hellendoorn. De 350Z Challenge, de BMW 3251 Cup en Ford Fiësta Sporting Trophy NL zullen komend weekend de strijd met elkaar aan gaan. De Ford Fiësta Sporting Trophy kondigde aan in 2014 van start te gaan, maar heeft met Timo van der Marel, kersvers kampioen van de Belgische Trophy, en Kevin van Deijne dit seizoen al veel getest. Ook Maikel Heijdens maakte dit seizoen zijn kilometers in de snelle Fiësta. Nieuw in een Fiësta R2 is Nelis Verkooijen, die zijn rode Ford tijdens de Hellendoorn Rally zijn shakedown geeft.



Hellendoorn Rally
De 32ste Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally gaat op vrijdagavond om 19:00 uur van start. Dan staan er 3 klassementsproeven op het programma die ieder 2 maal verreden moeten worden. Op zaterdag zal de rally om 8:30 uur weer van start gaan en worden de overige 10 proeven verreden. rond 20:00 uur wordt de eerste deelnemer aan de finish verwacht. Na 16 proeven hebben de equipes dan 164.46 kilometer aan proeven achter de kiezen. Nieuw dit jaar in Hellendoorn is de Short Rally. De equipes rijden de laatste 6 proeven op zaterdag en om 13:45 uur zal de eerste deelnemer van start gaan. Na 6 proeven en 63.70 kilometer op snelheid zullen we tegen 19:17 uur weten wie de 1ste Hellendoorn Short Rally op zijn naam heeft geschreven.

De proeven zijn vrij toegankelijk voor het publiek met uitzondering van KP Luttenberg op vrijdagavond. Voor deze proef dient men 5 euro te betalen, maar dat is inclusief parkeren. Infopakketten zijn voor 15 euro te verkrijgen op verschillende verkooppunten rondom Hellendoorn. Dit pakket, met onder andere een programma en een overzichtskaart van alle proeven, is onmisbaar voor elke rallyfan en geeft je ook toegang tot het serviceterrein. Voor meer informatie over de Hellendoorn Rally verwijzen we je graag naar onze kalender.

 

RSS News Feed