Nieuws

Nieuws
Imex Racing: Missie volbracht
Imex Racing: Missie volbracht

Na twee wedstrijden met lege handen bereikten we in de Hellendoorn Rally niet alleen de finish, maar stonden we weer op het podium!

Fabory Rallyteam moe maar voldaan
Fabory Rallyteam moe maar voldaan

Na een voorzichtige start op de vrijdagavond, wist het FABORY Rallyteam zaterdag opnieuw het voor hun maximaal haalbare aantal punten voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap binnen te slepen

Geslaagde inhaalrace Rally Team Brabant
Geslaagde inhaalrace RT Brabant

De afgelopen weekend verreden Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally werd een grote inhaalrace voor Rally Team Brabant.

Enerverende Hellendoorn Rally Team Kleinjan
Enerverende rally Team Kleinjan

Het was een weekend om snel te vergeten voor Team Kleinjan.

Leo van der Eijk pakt winst in Hellendoorn
Van der Eijk pakt winst in Hellendoorn

KNAF Talent First-rallytalent Leo van der Eijk en zijn navigatrice Annemieke Hulzebos hebben tijdens de 32ste Hellendoorn Rally op mooie wijze de Nissan 350Z Challenge op hun naam weten te schrijven.

Hartog Rallysport wint in Hellendoorn
Hartog Rallysport wint in Hellendoorn

Het team van Hartog rallysport heeft afgelopen weekend de klasse H15 in de Hellendoorn rally gewonnen

Goede comeback van Deijne in Hellendoorn
Goede comeback Kevin van Deijne

Voor Kevin van Deijne was de mooiste afspraak op de rallykalender extra speciaal, want na een vervelende handblessure kon hij dit weekend voor het eerst weer achter het stuur van zijn Ford Fiësta R2 kruipen.

Nijhof publieksmagneet in Hellendoorn
Ochse scoort 100 punten in Hellendoorn
Kuipers onverslaanbaar in Hellendoorn
Kuipers zet de toon in Hellendoorn
Fabory Rallyteam op jacht naar punten
Voorbeschouwing Hellendoorn Rally
RTB gaat op titeljacht in Hellendoorn
Fiesta Trophy van start in Nederland
1 / 3

Ereplaatsen voor VM Motorsport in Hellendoorn

Het was een echt rallyfeest, de Hellendoorn Rally van 2013. Voor vele tienduizenden toeschouwers kwamen vrijdagavond en zaterdag de beste Nederlandse rallyrijders in actie, en zij maakten er een spannende strijd van. Peter van Merksteijn junior kon de trilogie net niet met een derde achtereenvolgende zege bekronen, maar was meer dan tevreden met de tweede plaats. VM Motorsport had dit weekeinde nog twee ijzers in het vuur. Met name gastrijder Timo van der Marel deed het erg goed met de Ford Fiesta R2. Met overmacht won hij de klasse A6, terwijl teamgenoot Maikel Heijdens zijn Hellendoorn-debuut met een mooie klassering afsloot.

Bijna een jaar had hij niet meer achter het stuur van een World Rally Car gezeten, en dat bleek net een beetje te lang. Pas halverwege de Hellendoorn Rally kwam Peter van Merksteijn junior echt in zijn ritme, en prompt was hij op de laatste zes klassementsproeven het snelst. Met de Citroën DS3 WRC bleef ‘Junior’ na ruim 165 kilometers tien tellen achter bij streekgenoot Dennis Kuipers. “Ik weet niet of ik hem had kunnen verslaan, maar als ik dit tempo vanaf het begin had kunnen rijden, was het wel heel erg spannend geworden”, zo concludeerde hij bij de finish. “Maar ik ben meer dan tevreden met de tweede plaats. Ik gun het Dennis van harte. Het was een echt rallyfeestje dit weekeinde, en de twee keer dat ik op de proef rond ons eigen bedrijf in Almelo de snelste was, voelt als een overwinning.” Ook navigator Eddy Chevaillier was tevreden met de prestaties, alhoewel hij vast strijdlustig aankondigde volgend jaar gewoon weer te willen winnen.

VM Motorsport was prominent aanwezig in de rally die ruim tachtig deelnemers aan de start bracht. De twee Fiesta’s van het team hadden dezelfde opvallende paars-witte kleuren als de DS3, en de rijders deden met hun prestaties niet onder voor die van hun kopman. Sterker nog, Timo van der Marel was samen met navigator Tim Rietveld overduidelijk de snelste in de klasse A6. Vrijdagavond ging het nog niet helemaal naar zijn zin van de equipe. De kuren vertonende versnellingsbak werd gewisseld, en de rest van de wedstrijd ging het van een leien dakje. “Perfect, zo moet het. Waar blijft dag drie?”, vond Van der Marel die graag verder wilde. Zo mogelijk nog vrolijker stond de andere Fiesta-equipe aan de finish. “We hebben aardig wat meegemaakt onderweg. We zijn een paaltje tegengekomen en er stond een ton in de weg. En oh ja, we hadden gisteravond ook nog wat technische problemen”, aldus een lachende Maikel Heijdens die desondanks door zijn ervaren navigator Erwin Berkhof naar de finish geleid werd. “Ik heb toch maar mooi de belangrijkste rally van Nederland uitgereden. Dat is een feestje waard!”

Einduitslag 32ste Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally

1. Dennis Kuipers-Robin Buysmans (NL-B, Ford Fiesta WRC) 1.27.51,6

2. Peter van Merksteijn jr.-Eddy Chevaillier (NL-B, Citroën DS3 WRC) + 0.10,5

3. Jeroen Swaanen-Bjorn Degandt (NL-B, Citroën C4 WRC) + 1.01,8

4. Bernard ten Brinke-Michiel Poel (NL, Ford Fiesta WRC) + 1.18,1

5. Edwin Schilt-Lisette Bakker (NL, Subaru Impreza WRC) + 1.29,5

6. Bob de Jong-Kees Hagman (NL, Mitsubishi Lancer WRC) + 2.27,3

23. en 1e in klasse A6

Timo van der Marel-Tim Rietveld (NL, Ford Fiesta R2) + 15.13,5

52. en 6e in klasse A6

Maikel Heijdens-Erwin Berkhof (NL, Ford Fiesta R2) + 35.03,4

RSS News Feed