Nieuws

Goede generale van Deijne in Zandvoort

Afgelopen weekend werd op Circuit park Zandvoort de 3e RallyPro Circuit Short Rally verreden. Kevin van Deijne was naar Zandvoort gekomen om de Ford Fiësta R2 nog eens goed aan de tand te voelen voor de eerste testwedstrijd van de Fiësta Sport Trophy NL, de Tank S Rally in Emmeloord. Met gelegenheidsnavigator Harmen Scholtalbers naast zich wist van Deijne de winst in de A6 klasse en een mooie 5de plaats algemeen binnen te halen in Zandvoort en kan hij goed voorbereid naar Emmeloord afreizen.

Na het binnenhalen van de Short Rally titel in 2012 werden er in de winterstop plannen gemaakt voor het nieuwe seizoen. Van Deijne zal met de Ford Fiësta R2 deelnemen aan de nieuwe Nederlandse Fiësta Trophy waarvan een aantal rally’s in België worden verreden. De Tanks S Rally is de officiële testwedstrijd voor de nieuwe Trophy. De eerste echte wedstrijd zal tijdens de Rally de Wallonie (B) verreden worden.

Kevin van Deijne gebruikte de Circuit Short Rally om te testen en het gevoel met de auto een beetje terug te krijgen. Harmen Scholtalbers nam voor de gelegenheid plaats in de navigatorstoel en dat bleek een prima combinatie te zijn. De equipe kon goed voorin mee strijden en wist de A6 klasse winnend af te sluiten. In Divisie 3 finishte van Deijne als 2de achter Hans Weijs. Ook in het algemeen klassement stond van Deijne zijn mannetje door met de voorwiel aangedreven 1.6 liter (170pk) Ford Fiësta R2 op een 5de plaats te finishen tussen de 300pk sterke 4wd 2.0 liter turbo wagens.

Van Deijne en Scholtalbers reden in Zandvoort nog met de ‘oude’ Fiësta, maar testte toch een aantal onderdelen voor de nieuwe auto. Vooral de afstelling van de schokbrekers kon goed getest worden op de twee uitdagende proeven in Zandvoort. Ook tijdens de wintertest in Zweden heeft van Deijne veel ervaring opgedaan. Op het onverharde gedeelte van de 2de proef op Zandvoort kwam de ervaring op sneeuw en ijs goed van pas wat resulteerde in prima tijden op het gladde gravel. Van Deijne kijkt terug op een prima test in Zandvoort en kan niet wachten om in maart van start te gaan in Emmeloord

Kevin van Deijne: “De test in Zandvoort is prima verlopen. De klassementsproeven op Zandvoort zijn uitdagend en lenen zich goed voor het nodige testwerk en om weer in het ritme te komen na de winterstop. We hebben tijdens deze rally nog met de oude Fiësta gereden. De nieuwe auto wordt op dit moment opgebouwd en daar zullen we tijdens de Tank S Rally mee van start gaan. Ik heb van de winter niet stilgezeten en ben in Zweden geweest om te rijden op sneeuw en ijs. Deze cursus heeft ook in Zandvoort veel geholpen. De controle met de auto is veel groter geworden en vooral op het vele onverhard kwam dat tot uiting. We hebben behouden en beheerst gereden en toch een prima resultaat behaald. Komende maand nog een testwedstrijd en dan gaat het seizoen in de Fiësta Sport Trophy echt van start. Ik heb er zin in!”

RSS News Feed