Nieuws

Mooi startveld 3de Circuit Short Rally

Met nog een week tot aan de start van de 3de Circuit Short Rally begint de deelnemerslijst al aardig vol te stromen. De teller staat reeds op 59 inschrijvingen en niet de minste namen uit de vaderlandse rallywereld prijken op de lijst. Buiten de deelnemers aan het Account Software Short Rally Kampioenschap om komen er ook dit jaar weer een groot aantal equipes naar Zandvoort om te testen en ritme op te doen voor komend seizoen.

Coen Vink en Lisette Bakker komen ook dit jaar weer met de Subaru Impreza 555 naar Zandvoort om hun titel te verdedigen. De equipe schreef de eerste twee edities op hun naam en kunnen, mits ze de 3de editie ook winnend af sluiten, de wisseltrofee definitief in de kast zetten. Vink twijfelde lang aan zijn deelname, maar hakte deze maand toch de knoop door. Meer WRC geweld zal er zijn van Ferdi Biesheuvel die de Subaru Impreza WRC S7 van stal zal halen om te testen voor komend seizoen. Biesheuvel kent het circuit van verschillende autosport evenementen, maar vind de Circuit Short Rally toch een geval apart. Voor de kenners van het circuit is het vooral een uitdaging om in tegengestelde richting het parcours af te leggen. Biesheuvel zal zich komend seizoen voorla op de Belgische wedstrijden gaan richten, dus de Circuit Short Rally zal wel eens het enige optreden op Nederlandse bodem kunnen zijn.

Nieuwe gezichten zijn er ook te vinden in Zandvoort volgend weekend. Góska Lyszkowska zal met een nieuwe Citroën DS3 R1 haar debuut maken op de rallypaden. Goska, uitkomend voor Rally Team Brabant, zal samen met Matthieu Deckers haar eerste echte meters maken in het Short Rally Kampioenschap. Vertrouwde namen zien we ook terug op de lijst. Jasper van den Heuvel en Martine Kolman komen met de Mitsubishi Lancer Evo X naar Zandvoort en ook Kevin Abbring zal een gooi gaan doen naar de overwinning met een snelle BMW M3. Hans Weijs sr. neemt weer plaats achter het stuur van een Volkswagen terwijl Ruurd Ochse een gooi gaat doen naar de eerste overwinning in het Short Rally Kampioenschap met de Honda Civic FNr2 R3. Regerend Short Rally kampioen Kevin van Deijne staat met een Ford Fiësta R2 aan de start en zal het op gaan nemen tegen Maikel Heijdens die met een zelfde auto aan de start zal verschijnen. Voeg daar de altijd spectacualire Ford Fiësta S2000 van Hermen Kobus aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een mooie dag rallysport.

Het evenement is gratis toegankelijk en vanwege de compacte opzet goed te bereiken voor het publiek. Voor meer informatie en de voorlopige deelnemerslijst verwijzen we je graag naar de website van het evenement www.circuitshortrally.nl .

RSS News Feed