Nieuws

Jasper v/d Heuvel wint Circuit Short Rally

Jasper en Martine van den Heuvel hebben zaterdag, onder ijskoude omstandigheden, de 3de RallyPro Circuit Short Rally op hun naam geschreven. Met de standaard groep N Mitsubishi Lancer EVO X waren zij maarliefst 32 seconden sneller dan Ferdi Biesheuvel met de Subaru Ipreza WRC. Antoine van Ballegooijen werd derde met de Mitsubishi Lancer Evo X. Coen Vink viel na de 2de proef ver terug vanwege een tijdstraf en was daardoor kansloos om voor de 3de keer dit evenement op zijn naam te schrijven.

Onder ijskoude omstandigheden ging afgelopen zaterdag de 3de RallyPro Circuit Short Rally van start. De rallyfans waren ondanks de kou in grote getalen richting het circuit van Zandvoort getrokken om de in totaal 58 deelnemers in actie te zien tijdens de eerste rally van het seizoen. Stichting Autosportief en Circuit Park Zandvoort hadden wederom twee uitdagende klassementsproeven uitgezet op en rondom het circuit die beiden 3 maal verreden werden. Coen Vink en Lisette Bakker waren met de Subaru Impreza 555 naar Zandvoort gekomen om hun titel te verdedigen en opende als snelste op de eerste proef. Jasper van den Heuvel kwam iets meer dan 5 tellen tekort met de standaard Mitsubishi Lancer Evo X, maar pakte op de tweede proef de snelste tijd en de leiding in het klassement. Coen Vink viel terug vanwege een tijdstraf van 2 minuten en was op dat moment al zo goed als kansloos voor de overwinning.

Van den Heuvel bleef snelle tijden noteren en na 4 van de 6 proeven was zijn voorsprong al bijna 40 seconden. Ferdi Biesheuvel kwam sterk terug nadat hij op de tweede proef wat tijd verloor en wist na 4 proeven de 2de plaats over te nemen van Antoine van Ballegooijen. Hans Weijs sr. was naar Zandvoort gekomen met een snelle Golf GTI en wist goed in de top mee te draaien. Weijs noteerde op de 1ste proef een 4de tijd en liet deze positie niet meer los. Ook Kevin van Deijne maakte indruk met de Ford Fiësta R2. De regerend Short Rally kampioen liet in Zandvoort zien dat hij afgelopen seizoen veel geleerd heeft want na 4 proeven lag van Deijne op een mooie 5de plaats algemeen.

De laatste 2 proeven van de dag waren een prooi voor Ferdi Biesheuvel, maar het gat naar van den Heuvel was te groot om nog mee te doen voor de overwinning. Van den Heuvel deed eh teen tandje rustiger aan en hield na 6 proeven iets meer dan 32 seconden over op de nummer twee. Antoine van Ballegooijen maakte geen fout en pakte de derde plaats, voor Hans Weijs sr. en Kevin Abbring, die de BMW M3 op spectaculaire wijze over de proeven stuurde. Kevin van Deijne werd 6de met de Ford Fiësta R2.



Account Software Short Rally kampioenschap
De strijd om het Account Software Short Rally kampioenschap werd beslist in het voordeel van Manfred Bavelaar met de Renault Clio RS. Bavelaar kon profiteren van de problemen van anderen want zowel Jasper van Tienen als Ruurd Ochse haalden de finish niet. Van Tienen opende snel op de eerste proef met de Citroën C2 R2 MAX en bleef de snelle Honda Civic FNr2 R3 van Ruurd Ochse voor. Bavelaar liet de derde tijd noteren, maar verloor 9.5 seconden op van Tienen. Op de tweede proef met een groot gedeelte onverhard was het Bavelaar die als snelste over de proef ging. Ochse kwam net tekort en van Tienen verloor wat tijd, maar behield de leiding in het klassement. Op de 3de proef ging het mis voor van Tienen toen hij tijdens het opsturen van de padock er hard vanaf ging. de auto wat te ernstig beschadigd om door te kunnen en van Tienen viel uit. Een proef later was het Ruurd Ochse die de strijd moest staken en zo lag de weg voor Bavelaar open om de eerste Short Rally van het seizoen op zijn naam te schrijven. De voorsprong op de BMW M3 van Jurgen de Bruin was op dat moment al bijna een minuut. Bavelaar maakte tijdens de twee laatste proeven geen fout meer en wist de overwinning veilig te stellen.

Ondanks de ijzige kou was de 3de RallyPro Circuit Short rally een succes. De mooie en compacte proeven zorgde ervoor dat het publiek geen seconde van de actie hoefde te missen en vooral de mooie onverharde proeven in de duinen rondom het circuit waren spectaculair. Coen Vink wist zijn titel niet te prolongeren, maar zorgde wel voor een mooie show. Laten we hopen dat Vink ook volgend jaar weer van de partij zal zijn.
 

RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 2]
Jasper van den Heuvel 32:33,3
Martine van den Heuvel
Mitsubishi Lancer EVO 10
2 [ 4]
Ferdi Biesheuvel +0:32,7
Marco Schillemans
Subaru
3 [ 7]
Antoine van Ballegooijen +0:55,3
Johan Findhammer
Mitsubishi Lancer EVO 10
4 [ 5]
Hans Weijs +1:39,4
Wim Vleugels
VW Golf GTI
5 [15]
Kevin Abbring +1:56,4
Robèr Romviel
BMW M 3
Klik hier voor alle resultaten