Nieuws

Van Tienen start seizoen 2013 in Zandvoort

Zaterdag 23 februari staat de eerste ronde van het Account Software Short Rally seizoen op het programma. Na een winterstop van drie maanden zullen Jasper van Tienen en navigator Christiaan van der Rijsen tijdens de RallyPro Circuit Short Rally het seizoen aftrappen. De Citroën C2 R2 MAX is tijdens de winterstop weer helemaal klaar gemaakt en de equipe kan niet wachten om aan een nieuw seizoen te beginnen. Maarten van Tienen en navigator Gijs Boom zullen in Zandvoort helaas nog niet aan de start verschijnen. De Citroën DS3 R3 is niet op tijd klaar en de equipe richt hun pijlen nu op de Tank S Rally in maart.

Jasper van Tienen en Christiaan van der Rijsen zijn er klaar voor
Velen gebruiken de Circuit Short Rally als test voor het komende rallyseizoen, maar voor van Tienen en van der Rijsen is het zaterdag meteen serieus. De RallyPro Circuit Short Rally telt mee voor het Account Software Short Rally kampioenschap waarin de equipe ook dit jaar weer hoge ogen wil gooien. Hontec Motorsport heeft de Citroën C2 R2 MAX na het afgelopen seizoen weer helemaal tip top in orde gemaakt en het franse bommetje is er helemaal klaar voor. Ook van Tienen en van der Rijsen hebben niet stil gezeten afgelopen winter en willen in Zandvoort een basis leggen voor een mooi seizoen.

Geen Circuit Short Rally voor Maarten van Tienen en Gijs Boom
Maarten van Tienen en navigator Gijs Boom moeten helaas nog even wachten voordat ze de Citroën DS3 R3 weer de sporen kunnen geven. De equipe had zich wel ingeschreven voor de Short Rally in Zandvoort, maar moesten de inschrijving vanwege een onwillige versnellingsbak helaas terugtrekken. Eind november werd de versnellingsbak van de DS3 voor reparatie opgestuurd, maar pas vorige week kon de bak in Frankrijk opgehaald worden. Buiten de afspraak om was de bak uit elkaar gehaald waardoor deze in zijn geheel weer opgebouwd moet worden. Hans Weijs zal deze taak op zich nemen, maar kon op zo´n korte termijn niet garanderen dat de bak op een verantwoorde manier op tijd gereed was. Maarten van Tienen en Gijs Boom hopen nu tijdens de Tank S Rally in maart het seizoen te kunnen starten.

3de RallyPro Circuit Short Rally
Datum: 23 februari 2013
Locatie: Circuit Park Zandvoort
Aantal kp’s: 6
Totale lengte short rally: 56.2 km
Ondergrond Klassementsproeven: 80% verhard/ 20% onverhard
Start 1e deelnemer: 11:33 uur
Finish 1e deelnemer: 15:18 uur
Startnummer Van Tienen / Van der Rijsen: #16

De toegang tot het circuit is gratis. Voor meer informatie en een overzichtskaart van de klassementproeven verwijzen we je graag naar www.circuitshortrally.nl

RSS News Feed