Nieuws

Quotes van de persbijeenkomst voor de rally van Haspengouw

Met een sfeervolle persvoorstelling bij Droneport, waar dit weekend het zenuwcentrum van de wedstrijd gevestigd is, werd maandagavond de Rally van Haspengouw gepresenteerd aan pers en genodigden. Enkele toppers en streekpiloten voorspelden alvast een boeiende en moeilijke 26ste editie aanstaande zaterdag.

Cédric Cherain – vice-kampioen van België.
“De Rally van Haspengouw heeft me in het verleden niet veel geluk gebracht, maar vorig jaar ben ik hier wel goed aan het seizoen begonnen. Het is een kwestie van mee te zijn, zonder te veel risico’s te nemen, want ik wil zeker punten scoren om niet meteen te moeten achtervolgen. Het parcours is heel mooi, maar de omstandigheden, de vele regen van de voorbije weken, zullen de proeven bijzonder verraderlijk maken. Het voordeel is dat ik deze keer mijn Hyundai i20 N Rally2 al goed ken. Ik wil hier scoren. Binnenkort komt er een evolutie van de motor, hopelijk al tegen de TAC Rally of ten laatste voor de Rally van Wallonië. Dat zal een stap vooruit zijn. Mijn programma? Alle Divisie 1-wedstrijden, aangevuld met de TAC Rally en de Hellendoorn Rally in Nederland.”

Tom Boonen (Skoda Fabia RS).
Vorig jaar maakte ik hier mijn debuut. Ik wilde het rallyvak leren met een historic Lancia, maar eens ik geproefd had van een Rally2, was ik verkocht. Dit jaar stap ik van de Fabia R5 van de eerste generatie over naar de nieuwste Fabia RS Rally2 geprepareerd door PTR, het team van Pieter Tsjoen. Ik heb onder andere met Jos Verstappen en Richard Pex gesproken en ze zijn er allemaal van overtuigd dat de Skoda de beste Rally2 is. Ik zal het dinsdag weten, want ik heb er nog geen meter mee gereden. Dinsdag ga ik voor de eerste keer testen.

Jimmy D’hondt (Citroën C3 Rally2)
Het is altijd plezant om in eigen streek aan de start te staan. Ik wil dit seizoen opnieuw een gooi doen naar de titel in de Master Cup. Met kleppers als Jos Verstappen en Kris Princen bij de Masters, zal dat niet gemakkelijk zijn, maar ik zal toch mijn best toen. Ik hoop op heel veel regen, want dat speelt niet in de kaart van de Porsche van Kris (lachend). We gaan het volledige Divisie 1-kampioenschap rijden met de Citroën.

Kris Princen (Porsche 991 GT3)
Ik heb in mijn carrière veel met voortrekkers en met 4×4’s gereden, maar een Porsche, dat stond al lang op mijn verlanglijstje. Vorig jaar hebben Peter Kaspers en ik er eens van geproefd in Zuid-Limburg en we hebben ons geweldig geamuseerd, ook al lagen de proeven er toen heel modderig bij. Voor dit seizoen heeft Peter een Porsche gekocht bij Johan Dekens, dus het zal niet bij deze ene wedstrijd blijven. We zien wel waar we nog gaan rijden. Misschien Hannuit, misschien Bocholt… Alles hangt af van de tijd die we hebben. Dit weekend zal het zeker niet makkelijk worden, want er zal veel modder liggen, maar we gaan ons amuseren.

Christiaan Spelmans (Renault Clio RS)
We gaan opnieuw op titeljacht in de 2WD Trophy. Daarvoor mogen we 7 wedstrijden kiezen. Haspengouw doen we zeker, want dat is onze thuisrally. Ik verwacht een spannende wedstrijd, maar ik heb er wel vertrouwen in. Aan onze Clio RS is niet veel veranderd. In de loop van het seizoen zullen we nog een paar kleine dingen verbeteren.

Thomas Martens
Thomas “The Ginger One” Martens was ook van de partij, maar hij kan pas na 11 juni, zijn 18de verjaardag, zijn rallydebuut maken op Belgische wegen. De Limburger, genavigeerd door Eddy Smeets, kijkt alvast uit naar zijn debuut op Belgisch asfalt in de Rally van Ieper. Dit weekend staat hij als aandachtig toeschouwer langs de proeven in Haspengouw.

Organisator Topspeed Rallyclub Haspengouw is in elk geval klaar voor de 26ste editie van zijn topwedstrijd, die opnieuw trots kan zijn op een affiche met maar liefst 20 Rally2’s. Alle titelkandidaten komen aan de start en zij zullen er een geweldig spektakel van maken op zaterdag 24 februari in Haspengouw.

Tekst: PR BRC
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed