Nieuws

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Son, 5 juni 2023 – Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap. In een directe confrontatie rekenden ze af met hun belangrijkste rivalen die het volledige seizoen gaan rijden, de Duitsers Satorius en Rostek.

Ondanks het goede resultaat waren Van Deijne en Verschuuren na afloop niet 100% tevreden. De ELE is voor beiden de thuiswedstrijd en staat hoog op het verlanglijstje om een keer te winnen. Dit jaar behaalden ze voor de derde keer op rij de tweede plaats, na de twee jaar daarvoor al derde te zijn geworden. Hoe mooi het podium ook is, de eerste plaats was het doel.
De wedstrijd begint moeizaam voor Van Deijne die op de vrijdagavond te veel tijd laat liggen. Eerst maakt hij zelf een foutje en vervolgens komt hij, als het in de tweede boucle echt donker wordt in het stof van een voorligger te zitten waarmee veel tijd wordt verloren. Aan het eind van de korte openingsdag staat er daardoor een achterstand van dik twintig seconden op de klokken, niet de start die men voor ogen had.

Op zaterdag gaat Van Deijne er goed voor zitten en zet zijn opmars richting de top van het klassement in. Op de eerste proeven van de dag is het een secondeduel, tot de eerste keer Wintelre. Op deze proef, die voor meer dan de helft uit onverharde wegen bestaat, verwarmt Van Deijne de harten van het talrijke publiek met een sensationele doorkomst en zet hij bovendien een kanontijd op de klokken, hij is ruim elf seconden sneller dan alle anderen.

Het verschil met de leider wordt teruggebracht tot ongeveer tien seconden maar daar blijft het bij de rest van de dag. Van Deijne klokt diverse snelste tijden maar het blijft een kwestie van een paar seconden winnen of een paar seconden verliezen waardoor het verschil gelijk blijft. Toch neemt Van Deijne met een goed gevoel afscheid van zijn thuiswedstrijd waarin hij een initiële achterstand wist terug te brengen tot een kleine marge en het grootste deel van de wedstrijd op secondes om de leiding knokte.

De volgende, derde, ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap is de Vechtdal Rally die over twee weken wordt verreden in de omgeving van Hardenberg.  

Kevin van Deijne zei:
“Het lukte niet om het gat onder de tien seconden te krijgen. Tien seconden is te veel om in een paar proeven dicht te rijden dus dan ben je afhankelijk van een foutje van de ander. Na vrijdag heb ik zelf geen fouten meer gemaakt, maar hij ook niet en dan lukt het net niet. We kunnen wel zeggen dat we op basis van zaterdag de snelste waren en als we vrijdag minder hadden verloren het anders was gelopen, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik spreek nooit van ‘als’, we moeten het gewoon de volgende keer beter doen, klaar. Wel positief dat de snelheid er vandaag absoluut goed in zat, dus we reizen met vertrouwen af naar de Vechtdal!”
Uitslag ELE Rally, Son, 2/3-6-2023

1.     B. de Jong/E. de Wild – Hyundai i20 R5; 1:49.21,0

2.     K. van Deijne/H. Verschuuren – Hyundai i20 N Rally2; +16,7

3.     D. Rostek/N. Otterbach – Skoda Fabia Rally2 Evo; +3.25,0

4.     B. Satorius/H. Ostlender – Ford Fiesta Rally2; +5.46,9

5.     R. Pex/J. Findhammer – Citroen C3 Rally2; +6.54,5

6.     I. ten Vregelaar/R. Werger – Ford Fiesta Rally3; +7.58,2

7.     Y. Vrielink/H. van Koppen – Toyota GR Yaris; +8.07,7

8.     M. van Iersel/W. Vissenberg – Hyundai i20 R5; +8.49,6

9.     E. Wils / W. Stupers – Mitsubishi Lancer Evo 7; +10.43,4

10.  R. van Loon/R. van Hoek – Hyundai i20 R5; +12.55,3

RSS News Feed