Nieuws

Nieuws
Paul Souman zet positieve lijn door in ELE Rally
Souman zet positieve lijn door in ELE Rally

De positieve flow die rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons al in de Belgische Sezoensrally te pakken hadden, zette het duo in de ELE rally voort.

GR Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally
Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally

Tijdens de 58e editie van de ELE Rally ging het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge van start.

Bob de Jong wint voor vierde keer de ELE Rally
Bob de Jong wint alweer de ELE Rally

Met zijn vierde zege in de ELE Rally komt rallyrijder Bob de Jong op de tweede plaats van veel-winnaars, op gelijke hoogte met Henk Vossen en alleen rally-legende Jan van der Marel met vijf titels nog voor zich!

VDZ Racing maakt de nodige kilometers in ELE Rally
VDZ Racing maakt de nodige kilometers

Afgelopen weekend stond VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, eindelijk weer eens aan de start van een rally.

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally
Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Klein Kromhof en Deij winnen loodzware ELE Rally
Klein Kromhof en Deij winnen ELE Rally

Maar liefst 11 Renault Clio’s verschenen aan de start van de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy, de ELE Rally rondom Son.

Biesheuvel wint ELE Historic Rally
Biesheuvel wint ELE Historic Rally

Met een hagelnieuwe bolide werden Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de winnaars van de 5e ELE Historic Rally.

De Jong wint zonovergoten ELE Rally
Bob de Jong aan kop in de 58e ELE Rally
Op naar de thuisrally.
Dwars in de ELE Rally.
Vol deelnemersveld in 58e ELE Rally
De ELE klassementsproeven belicht
KNAF geeft groen licht ELE Rally route
Voorbereidingen ELE Rally
1 / 2

Bob de Jong en Erik de Wild hebben zin in ELE Rally

Meervoudig Nederlands Rally Kampioen Bob de Jong heeft zin in de ELE Rally. Hij wil graag zijn ELE-titel van 2021 herhalen, nadat hij vorig jaar door pech een hoge klassering misliep. Navigator Erik de Wild, kampioen in 2022, vergezelt opnieuw De Jong in de snelle Hyundai i20 Rally2/R5. Onlangs reed de Hyundai-equipe naar een solide klassering in de Duitse ADAC-Rallye Sulingen. Dat was een goede opwarmer om in het juiste ritme te komen voor de Brabantse klassieker, waaraan het duo met het trotse startnummer 1 deel zal nemen.

Heel rally minnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar de 58e ELE Rally, want het is dan meer dan zeven maanden geleden dat er een rally in ons land plaats vond. Ook vice-kampioen Bob de Jong kan niet wachten om vrijdag 2 juni in Son te mogen starten. “Gedurende de lange winterstop heeft ons team DDG Motorsports de Hyundai goed onderhanden genomen en KAN Reklame heeft de auto van een nieuwe frisse livery voorzien. We konden een korte shake down doen op Lelystad en de auto voelde meteen goed aan,” zegt Bob de Jong, die tijdens de openingsronde van het ONRK in Sulingen als derde van de voor dit kampioenschap ingeschreven equipes eindigde. “Die twee Duitse rijders (Satorius en Rostek) hadden duidelijk thuisvoordeel. Dat zou in de ELE andersom moeten zijn,” blikt Bob de Jong vooruit. “De ELE Rally ligt Bob normaal gesproken goed en de proeven zijn altijd mooi en gevarieerd. Het is bovendien een van de best georganiseerde wedstrijden van ons land,” voegt Erik de Wild eraan toe.

Bob de Jong zegevierde in de ELE Rally al drie keer: in 2013, 2014 en 2021 en wil daar graag dit jaar een vierde titel aan toevoegen. Daartoe zal de Hyundai-equipe de twee eerdergenoemde Duitse coureurs die zich hebben ingeschreven voor het ONRK, Björn Satorius (Ford) en Dennis Rostek (Skoda), achter zich moeten houden. Maar de meeste tegenstand mag toch verwacht worden van Hyundai-merkgenoot Kevin van Deijne. Hyundai is in de hoogste categorie (R5 / Rally2) goed vertegenwoordigd, want ook Martin van Iersel en Ronald van Loon beschikken over een full-rally-spec i20. De rally start vrijdag 2 juni om 19:00 uur op het Kerkplein in Son; die avond staan er twee klassementsproeven (Asten en Lierop) op het programma, die elk twee keer worden verreden. Zaterdag vanaf 10:30 uur is de herstart voor de tweede en alles beslissende dag. Met nog eens 11 klassementsproeven, waaronder het Defensie-terrein Strijpse Kampen en de klassiekers Sint-Oedenrode en Wintelre komt het totaal aantal wedstrijdkilometers op 178. De afsluiting vindt traditioneel plaats op het altijd drukbezochte Industrieterrein Ekkersrijt. De finish is voorzien op zaterdagavond rond de klok van elf, wederom op het Kerkplein in Son.

Tijdens de ELE Rally siert de naam van Hyundai-dealer Van der Heijden (Uden/Veghel) de voorruit van de Hyundai i20 R5: “Wij zijn als Hyundai-dealer in de regio vereerd dat Bob de Jong met onze naam op zijn auto rijdt, zeker nu de ELE Rally haar ‘tenten’ heeft opgeslagen in ‘ons’ Veghel voor het servicepark. Met Hyundai hebben we een mooi merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Bob de Jong dan ook van harte bij zijn deelname in onze regio,” aldus Frankwin van der Heijden van het gelijknamige dealerbedrijf. Bob de Jong is uiteraard blij met de steun: “De betrokkenheid van de Udense Hyundai-dealer is een plezierige steun in de rug. Wij zorgen voor de nodige aandacht en versterken het imago van Hyundai dankzij onze prestaties en de betrouwbaarheid van de i20.”

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed