Nieuws

Hans Weijs Nederlands kampioen in Twente

In de Rocar-Tech Twente Rally heeft Hans Weijs de kroon op een schitterend seizoen gezet. Na een spannend duel met Jim van den Heuvel, won Weijs met een Skoda Fabia R5 Evo de laatste wedstrijd van het kampioenschap. Op zijn 35ste is Hans Weijs Jr daarmee voor de eerste keer Kampioen van Nederland.

"Het was bij het begin van het seizoen zeker niet mijn doelstelling. We hebben het wedstrijd na wedstrijd bekeken, telkens opnieuw budget gezocht en uiteindelijk hebben we hier de titel gepakt. Ik was in 2010 vice-Junior Wereldkampioen, maar voor het overige heb ik zelden een volledig kampioenschap gereden. Dat ik Kampioen van Nederland ben, daar ben ik echt wel trots op. Het is wel jammer dat Jim zich op de laatste proef heeft laten verrassen. Dat had hij niet verdiend. We hebben de ganse dag een heel mooi duel uitgevochten," aldus de kersverse Kampioen van Nederland, die vooral moest wennen aan de Skoda Fabia R5 Evo. "Ik heb de Skoda leren kennen, maar we zijn nog geen vrienden geworden," lachte Weijs.

Jim van den Heuvel begin met 1"9 voorsprong aan de laatste proef, maar de VW-rijder ging van de baan op de rondkoers in Hengelo. Daardoor schoof Bob de Jong, uittredend kampioen, op naar de tweede plaats, op 2'55". Gert-Jan Kobus werd derde met zijn Skoda Fabia R5 Evo. "Daar ben ik heel tevreden mee, want gisteren ging het echt niet. Na enkele moeilijke weken doet het deugd om het seizoen met een mooi resultaat af te sluiten," vertelde Gert-Jan.

De vierde plaats ging naar Kevin van Deijne, die eindelijk weer vertrouwen kreeg in zijn Hyundai i20 N Rally2. Lambert Parren, die de ganse dag in strijd was met Ingo Ten Vregelaar, werd vijfde. De Mitsubishi-rijder werd voor de vierde keer op rij Nationaal Rally Kampioen.
"We gingen de laatste proef in met 0"2 voorsprong op Ingo en ik heb het verschil gemaakt. Dat was niet nodig voor de titel, maar voor de eer wilde ik hier wel winnen," vertelde Lambert. "Het was zelfs niet de bedoeling om het volledige seizoen te rijden, maar het ging weer goed, dus deden we verder. Volgend jaar ga ik wellicht wat minder rijden."

Jan van Gerven stuurde zijn Hyundai i20 R5 naar een mooie 7de plaats, voor Edwin Wolves en Martin van Iersel, met een gelijkaardige Hyundai. Jeroen Klein Kromhof bekroonde een sterke rally met winst in klasse RC4 met zijn Renault Clio Rally4.

Tekst: Press release
Foto's: Henry Zweers
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 2]
Hans Weijs Jr. 1:20:28,6
Bjorn Degandt
Škoda Fabia Rally2 evo
2 [ 3]
Bob de Jong +2:55,8
Erik de Wild
Hyundai I20 R5
3 [ 4]
Gert-Jan Kobus +3:09,7
Martin Nortier
Škoda Fabia R5
4 [ 5]
Kevin van Deijne +4:19,2
Hein Verschuuren
Hyundai I20 N Rally2
5 [10]
Lambert Parren +6:12,3
Frank Stultiens
Mitsubishi Lancer Evo X
Klik hier voor alle resultaten