Nieuws

SS8 Loeb pakt de leiding Roma verliest tijd

Sebastien Loeb heeft de 8ste etappe op zijn naam geschreven en daarmee de leiding in het klassement overgenomen. Loeb pakte al snel de leiding en gaf deze niet meer af. Stephane Peterhansel moest toezien hoe zijn Franse Peugeot collega niet alleen de etappe won, maar ook nog eens de leiding in het klassement van hem afnam. Peterhansel werd 2de op 1 minuut en 38 seconden achterstand. Cyril Despres maakte het Peugeot feestje compleet vandaag door de 3de tijd te noteren.

Ondanks dat het weer aardig roet in het eten gooide de afgelopen dagen is er voldoende spanning aan kop. Sebastien Loeb en Stephane Peterhansel maken de dienst uit en Nani Rom was de enige die het de Peugeot coureursnog een beetje lastig kon maken, maar daar kwam vandaag verandering in. Loeb en Peterhansel deden hun ding en Roma verloor tijd tijdens de 8ste etappe van Uyuni naar Salta. De Toyota coureur startte vanaf de 5de plaats, maar verloor in het middelste gedeelte van de etappe veel tijd en kwam uiteindelijk als 7de over de streep op ruim 14 minuten van Loeb. In het algemeen klassement verloor Roma een plaatsen kijkt tegen bijna een half uur achterstand aan.|

Hirvonen sterk
Mikko Hirvonen had met de Mini een sterke dag en finishte als 4de achter de Peugeots en ook hij ziet zijn achterstand steeds verder oplopen in het klassement. Met nog 4 etappes te gaan lijkt het erop dat de strijd om de overwinning zal gaan tussen Peterhansel en Loeb, maar de Dakar is nog lang. De vele regenval speelde ook de etappe van vandaag parten en er stond zoveel water op de verbindingsetappe naar het bivak in Salta dat zelfs de Assistentievoertuigen vast kwamen te zitten. Lawines van stenen en landverschuivingen door het water zorgen voor chaos en de organisatie heeft dan ook een noodbivak opgezet. Een ander gedeelte van de equipes zal via een omweg naar Salta geleid worden. Of er morgen gestart kan worden is tot nu toe nog niet duidelijk.

RSS News Feed