Nieuws

Aangepast tijdschema Rally van Zweden

Warme temperaturen en regen dreigden roet in het eten te gooien van de Rally van Zweden. De Scandinavische ronde staat normaliter garant voor veel sneeuw en ijs, maar zoals wel vaker deze tijd is het warmer dan normaal deze periode. De spikes waarmee de teams normaliter rijden zijn niet geschikt voor natte gravelpaden en dat zou de de deelnemers en toeschouwers in gevaar lunnen brengen. Mede daarom is een gedeelte van de route gecancelled, maar de organisatie doet er alles aan om er alsnog een mooie strijd van te maken.

Een paar weken geleden zag het er allemaal nog rooskleurig uit voor de organisatie. Er lag voldoende sneeuw en de temperaturen waren ver beneden nul. Ook de vooruitzichten voor deze week leken prima, maar het weer sloeg ineens om en de dooi zette in. Niet alleen de sneeuw en het ijs begon te smelten, maar ook de regen kwam met bakken uit de hemel. Die combinatie zorgde voor kopzorgen bij de organisatie en er gingen zelfs geruchten dat de Rally van Zweden afgelast zou gaan worden. 

Door een aantal klassementsproeven te schrappen hoopt de organisatie het probleem getackeld te hebben. Onder andere de shakedown en de eerste KP gaan niet door en ook SS Kirkenaer Hagefors is uit de route gehaald. De equipes kunnen op dinsdag en woensdag verkennen, mits het weer het toelaat. Er word orst aan de grond verwacht en als dat doorzet is er geen probleem. Of de vorst verder doorzet komend weekend is nog maar de vraag. De kans is aanwezig dat er tijdens de rally nog meer kp's gecancelled gaan worden, maar we gaan van het positieve uit. Het nieuwe tijdschema van de Rally van Zweden vind je hier .
 

RSS News Feed