Nieuws

Audi Quattro A2 als opwarmer in Putten

Op zaterdag 10 mei gaat de Rally van Putten van start. Een nieuwe rally op de kalender met de langste klassementsproef, ruim 31 kilometer, van Nederland. De lijst met deelnemers groeit gestaag, maar zeker een publiekstrekker hebben ze al binnen. John Thomas zal voorafgaand aan de proeven een demonstratie geven met een Audi Quattro A2 in de Rothmans kleuren waarmee John Bosch in de jaren 80 zijn successen kende. Dit 380 PK sterke Groep B rallykanon zal zeker voor spektakel gaan zorgen.

Audi zorgde met de Quattro in de jaren 80 voor een revolutie in de rallysport door als eerste een auto in te zetten met permanente vierwiel aandrijving. De quattro versloeg menig concurrent en grote namen zoals Stig Blomqvist, Walther Rohrl en Michelle Mouton zegevierden met deze auto. Ook in Nederland werd met de dikke Audi gereden. John Bosch kocht in 1985 een Quattro A2 en zegevierde dat jaar onder andere in de Tulpen Rally. In 1987 verruilde Bosch zijn Quattro uiteindelijk voor een BMW M3.



John Bosch reed met verschillende kleuren, maar iedere oudere jongere onder ons kan zich de mooie blauw-witte Rothmans livery nog wel herinneren. John Thomas kocht in 2009 een Quattro A2 en begon deze opnieuw op te bouwen. De mooie Rothmans Audi kleuren kwamen terug op de auto en deze wordt op het ogenblik ingezet bij diverse demonstraties en klassieke rally's zoals de Boucles de Spa en het Eifel Rallye Festival in Duitsland. Op 10 mei zal dit rallykanon in actie te zien zijn in Putten wat het hart van menig rallyfan sneller zal doen kloppen.

RSS News Feed