Nieuws

Snijers klaar voor rally van Haspengouw

Patrick Snijers en Davy Thierie (VW Polo R5) nemen dit weekend deel aan de rally van Haspengouw, de openingsmanche van het BK Rally 2019. In het tussenseizoen ruilde het duo hun vertrouwde geel-zwarte Porsche 997 GT3 in voor een nagelnieuwe VW Polo R5 uit de ateliers van BMA Autosport in de kleuren van MAES Containers. 

Patrick Snijers beleeft zijn tweede jeugd. Voor het eerst sinds 2012 komt Snijers met een competitieve wagen aan de start waarmee hij kan strijden voor de eindzege. De voorbije dagen maakte hij uitgebreid kennis met de VW Polo R5 waarmee hij dit weekend van start gaat in de rally van Haspengouw. “We hebben de voorbije dagen hard gewerkt. Het is geweldig om opnieuw met een competitieve wagen te rijden. De VW Polo is een fantastische wagen. Omdat ik weinig ervaring heb met R5 wagens kan ik niet echt vergelijken maar de resultaten die deze wagen eerder dit seizoen behaalde tonen aan dat de Polo uiterst competitief is. Alles is voor handen om te presteren. Nu is het aan mij om het af te werken. Makkelijke wordt het zeker niet want behalve drie Polo’s staan er nog een rist snelle Skoda’s aan de start. Ik zal hard mijn best moeten doen om mee te zijn maar het competitiebeest in mij is wakkerder dan ooit. Ik weet dat ik enkele rally’s zal nodig hebben om erin te komen. Pronostikeren heb ik nooit gedaan, behalve dat ik altijd zeg dat ik aan de start kom om te winnen. Dat is ook nu mijn doel al voeg ik er meteen aan toe dat dit bij mijn eerste rally quasi onmogelijk zal zijn. Zelfs een podium wordt moeilijk, al weet je nooit. De wagen heeft zeker het potentieel om een topprestatie te leveren. Vraag is of de rijder dat ook heeft. Ik heb veel vertrouwen maar ben ook realistisch. We mogen geen fouten maken en we moeten vanaf de eerste meters voluit gaan. Ik besef ook dat er nu meer van mij verwacht wordt dan als ik met de Porsche gereden zou hebben. Ik kan daar goed me omgaan. Dat hoort zo voor een sportman.”
 
Davy Thierie neemt ook dit seizoen plaats naast Patrick Snijers. Thierie is onder de indruk van zijn rijder en van de prestaties van de VW Polo R5. “De testen zijn prima verlopen. We voelen ons goed in de wagen en kijken uit naar zaterdag. Patrick heeft zich snel aangepast aan de VW Polo. Het grote verschil met de Porsche zijn de rempunten. Die kunnen nog later. Daar proberen we samen naar toe te werken.”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed