Nieuws

12 proeven en 160 km in Haspengouw

De openingsmanche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2019 staat weer voor de deur.  Op 22 en 23 februari is het zover en kunnen alle rallyfans afzakken naar Landen en omstreken voor de 22ste Rally van Haspengouw. Als we mogen verdergaan op het stramien van de voorbije jaren zal er ook dit jaar weer om de seconden gestreden worden in deze openingsmanche van het Belgisch kampioenschap. 

Het is nog vroeg om te weten wie er aan de start zal staan, maar regerend Belgisch kampioen Kris Princen mogen we zeker verwachten in zijn thuisrally. Voor de organisatie is het momenteel koffiedik kijken … nog even afwachten dus! Vaste waarde in Landen blijven de deelnemers van de RACB M-Cup.  En als we de initiatiefnemers van deze nevenklasse mogen geloven belooft het een topjaar 2019 te worden met enkele nieuwe inschrijvingen. Naast de deelnemers in het BRC is er ook de eerste manche van het RACB Rally Criterium.  En met de 6de Gitter Regularity kunnen ook de regionale piloten in deze discipline hun hart ophalen. Beide zullen 2 ronden van 4 proeven afwerken.  De deelnemers van het BRC zullen 3 ronden of 12 klassementsproeven rijden, goed voor ruim 160 km tegen de klok. 

De Rally van Haspengouw blijft gevestigd op Domein ‘t Park in Landen om de servicezone en het HQ onder te brengen.     Qua parcours zal er dit jaar niet veel gewijzigd worden. De klassementsproeven in Gingelom, Heers en Horpmaal blijven ongewijzigd tov 2018.  Klassementsproef Neerlanden zorgt voor de vernieuwing en wordt als 2de  in de lus van 4 proeven verreden. Halle-Booienhoven is ondertussen goed gekend bij de fans. Er werden wijzigingen aangebracht aan deze proef, maar de kasseistrook en het onverhard blijven behouden. 

Tekst: PR BRC
RSS News Feed