Nieuws

v/d Brand met vertrouwen naar Vechtdal

Na een zeer succesvolle ELE Rally, waarin KNAF Talent First Mats vd Brand op een zeer sterke achtste plaats algemeen wist te eindigen, staat de volgende uitdaging, de Autosoft Vechtdalrally, zaterdag 22 Juni alweer op het jonge talent uit Sint Oedenrode te wachten. 

De Vechtdalrally telt dit seizoen, in tegenstelling tot de ELE Rally, wel mee voor de BioMCN Nissan 350Z Challenge waardoor er flink wat concurrentie aan de start zal verschijnen. Voor Mats wordt het de eerste deelname in Hardenberg met een achterwielaandrijver. Vorig seizoen kwam hij aan de start met de Mitsubishi Colt van het Autodrop Rallyteam. Hij wist bijna alleen maar tijden in de top 25 te rijden met uitschieters in de top 20. Uiteindelijk kwam hij als 20ste algemeen over de finish en behaalde hij een derde plaats in het Sprint klassement.
Het verloop van de wedstrijd in en rond Helmond en het resultaat vorig jaar in de Colt zorgt ervoor dat Mats met veel vertrouwen naar Hardenberg afreist.
"Ik heb echt veel zin in de Vechtdalrally. Vorig jaar haalde ik er mijn EU licentie in de Colt en werd ik derde in het sprintklassement. Nu doen we mee in de rally. Een derde plaats algemeen zal er niet inzitten gezien de deelnemers die aan de start verschijnen maar we gaan zeker voor de winst in het 350Z klassement. We zullen ook wel moeten om de aansluiting met Dirk Garvelink niet te verliezen. " aldus Mats.

Voor Eddy wordt het de eerste keer dat hij in Hardenberg aan de start verschijnt. Ondanks dit gebrek aan lokale ervaring, gaat hij toch vol vertrouwen van start in Hardenberg.
"Wat heb ik een goed gevoel overgehouden aan de ELE Rally! Mats reed echt geweldig, wat een wagenbeheersing! Als hij deze lijn voortzet in de Vechtdalrally dan kunnen we zeker meestrijden voor de overwinning in het 350Z klassement en dan moet ik nog zien waar we gaan eindigen in het algemeen klassement.  Ik heb hier geen terreinkennis maar dat zal geen probleem opleveren. Mats en ik zijn al goed op elkaar ingespeeld wat het notes maken betreft. Het mooiste bewijs blijft die knaltijd in het donker op Strijpse Kampen, een ELE-proef die ik nog nooit reed. Dus zal het in Vechtdal ook wel lukken..." vertelt Eddy.
De Vechtdalrally bestaat dit seizoen uit drie klassementsproeven welke allemaal driemaal worden aangedaan. Na iedere boucle keert de rallykaravaan terug naar het serviceterrein bij de Evenementenhallen in Hardenberg voor het nodige onderhoud aan de rallyauto's. De eerste deelnemer rijdt om 12.01 uur over het startpodium en wordt omstreeks 17:36 uur op dezelfde locatie terug verwacht.

Stand BioMCN 350Z Challenge:
1. Dirk Garvelink/Nicky van Gerwen 60 punten
2. Mats van den Brand/Eddy Smeets 50 punten
3. Antoine Biesheuvel/Frans van den Einde 39 punten
4. Erwin Klippel/Robin Klippel 32 punten
5. Roel van der Zanden/Paul Geerts 28 punten
6. Arjan Heijstek/Lisette Bakker 24 punten
7. Anton van Limpt/Godfried Kerssemakers 21 punten
8. Eric Bolhaar/Davy Thierie 16 punten
9. Diter Toprek/Marvin Molenkamp 8 punten

RSS News Feed