Nieuws

Brede glimlach voor Jan Nijhof

GOOR – Een brede glimlach stond afgelopen zaterdag na afloop van de Autosoft Vechtdalrally op de gezichten van Jan Nijhof, navigator Davy Thierie en het serviceteam van Reconsales Autosport. Het debuut van de splinternieuwe BMW 1M Coupe was in de negen klassementsproeven tellende rally rondom Hardenberg helemaal naar tevredenheid verlopen. Nijhof en Thierie finishten op een zevende plaats in de algemene rangschikking, maar wat veel belangrijker was is het feit dat de Beierse publiekmagneet, opgebouwd volgens de divisie 5 reglementen, geen klap verkeerd gegeven had.

“Ik ben helemaal tevreden en ook trots”, glunderde Nijhof na het finishpodium bij de Hardenbergse evenementenhal. “Tevreden omdat de nieuwe auto het super gedaan heeft. We hebben geen enkel probleem gehad. Dat is een groot compliment voor de jongens van het serviceteam. Zij hebben een topauto neergezet die zonder een meter testwerk goed mee kon doen in de top, want aan testen zijn we niet toegekomen. Deze rally hebben we vers van de pers gereden met een afstelling die gebaseerd was op de auto van Wouter Ploeg. En trots ben ik omdat Wouter en Harm van Koppen mij voor gebleven zijn. Dat geeft aan dat we nu twee sterke 1M auto’s neergezet hebben, maar ook dat Wouter grote stappen heeft gemaakt. Een vijfde plaats voor Wouter en een zevende plaats voor Davy en mijzelf op iets meer dan een minuut van de winnaars had ik vooraf niet durven indenken.”

Nijhof en Thierie ontweken de valkuilen die er in de Vechtdalrally legio te vinden zijn met verve. Ook de regen die na de eerste boucle bij tijd en wijle in behoorlijke hoeveelheden viel leverde geen probleem op. “We hadden de nieuwe KUMHO TW 02 intermediate band bij ons die helemaal super is in natte omstandigheden. Kijk maar naar de vierde tijd van mij op de zevende proef en de tweede tijd van Wouter op dezelfde banden die hij op de achtste proef neerzet”, analyseerde Nijhof de bandenkeuze en prestaties.

De strijd met Wouter Ploeg en Harm van Koppen was een secondenduel en gaf aan dat de beide 1M Coupe’s aan elkaar gewaagd zijn, al slaagde de Belg Claude Bal er in om zich, zij het heel nipt, tussen de twee Beierse divisie 5 publieksmagneten te nestelen. “Mijn auto is iets zwaarder dan de auto van Wouter, maar dat maakt op zich niet zo gek veel uit. De reacties die we kregen van het publiek zijn fantastisch. Daarvoor bouw je zo’n auto op. Ik geef toe dat ik nog wel wat moet wennen want hij is toch een stuk zwaarder dan de Compact M3 maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb een paar  detailpuntjes ontdekt die ik nog ga veranderen, maar dat zijn zulke kleine dingen dat ik het daar niet eens over wil hebben”, aldus een zeer tevreden Jan Nijhof.

Uitslag 9e Autosoft Vechtdal Rally

1. Arjen de Koning/Hein Verschuuren (NL; Mitsubishi Lancer EVO 7) 55:33,5
2. Piet van Hoof/Max Jonkers (NL; Mitsubishi Lancer EVO 4) + 3,3
3. Kevin Kooijman/Hans van Goor (NL; Mitsubishi Lancer EVO X) + 29,3
4. Sander van Hoof/Sander van Barschot (NL; Mitsubishi Lancer EVO X) + 38,6
5. Wouter Ploeg/Harm van Koppen (NL; BMW 1M Coupe) + 59,5
6. Claude Bal/Bjorn Deforche (B; Mitsubishi Lancer EVO X) + 1:00,4
7. Jan Nijhof/Davy Thierie (NL/B; BMW 1M Coupe) + 1:08,3

RSS News Feed