Nieuws

Arjen de Koning wint in Hardenberg

Arjen de Koning heeft afgelopen zaterdag met de Paradigit Mitsubishi Lancer EVO 7 de Vechtdalrally op zijn naam geschreven. De Koning moest lange tijd zijn meerdere erkennen in de ontketende Jasper van den Heuvel, maar nadat laatsgenoemde er op de 7de klassementsproef hard vanaf ging kon de Koning onbedreigd naar de overwinning rijden. Piet van Hoof werd 2de en Kevin Kooijman reed de Mitsubishi Lancer EVO X naar een mooie 3de plaats.

De inmiddels 9de editie van de Autosoft Vechtdalrally ging op zaterdagmiddag van start en de organisatie had drie klassementsproeven rondom Hardenberg uitgezet die ieder drie maal verreden moesten worden. Deze compacte opzet met veel, verraderlijk, onverhard zorgde ervoor dat de deelnemers 108 wedstrijdkilometers moesten afleggen. 93 equipes stonden er aan de start op zaterdag, maar een groot gedeelte zou het finishpodium niet zien.



Jasper van den Heuvel begon sterk aan de rally. Samen met Kris Botson pakte van den Heuvel na de eerste boucles (3 proeven) al 22 seconden op de Koning en leek zich geen zorgen te hoeven maken. Het weer in de voormiddag was goed en het zonnetje liet zich zo nu en dan even zien, maar het onverhard lag er verraderlijk bij en verraste een aantal deelnemers. Piet van Hoof maakte een foutje en verloor op kp3 wat tijd waardoor hij de 2de plaats aan de Koning moest laten.

Achter deze drie kopmannen was er een mooie strijd gaande tussen de Belg Claude Bal, die zijn geluk op de Nederlandse rallypaden kwam beproeven, Sander van Hoof en Kevin Kooijman. De tijden lagen dicht bij elkaar en de heren waren aan elkaar gewaagd. Wouter Ploeg probeerde aan te haken met zijn BMW 1M coupe, maar moest iets tijd toegeven op het vele onverhard op kp3.

Ook tijdens de tweede boucles van drie proeven was het van den Heuvel die redelijk simpel zijn voorsprong wist vast te houden. tijdens de service was de voorsprong op de Koning 18 seconden en met nog 3 proeven te gaan leek er geen vuiltje aan de lucht, maar tijdens kp 7 maakte van den Heuvel een zeldzaam foutje en ging hij er hard af. De Mitsubishi Lancer EVO X was zwaar beschadigd, maar de equipe was gelukkig ongedeerd. Vanwege deze crash kreeg Arjen de Koning vrij spel en kon hij onbedreigd naar de overwinning rijden. Op de laatste proef van de rally liet de Koning nog wel wat tijd liggen en wist van Hoof het gat te verkleinen naar 3.3 seconden, maar dat was niet genoeg om de overwinning te pakken.



In het Shortrally kampioenschap ging de overwinning afgetekend naar Hans Weijs met de Volkswagen Golf. Weijs ging van begin tot eind aan de leiding in het klassement en de overwinning kwam geen enkel moment in gevaar. Ruurd Ochse as de enige die een beetje in de buurt kon komen met de Honda Civic Type-R R3 en pakte een aantal snelste tijden. Na negen proeven was het verschil met Weijs 23 seconden, maar het gat naar de nummer drie, Jarno van Haren meer dan drie minuten. Weijs reed, zoals altijd spectaculair en pakte verdiend de overwinning.

Bij de Nissan 350Z Challenge was het Antoine Biesheuvel die er met de winst vandoor ging. Biesheuvel was na 9 proeven 23.3 seconden sneller dan Leo van der Eijk, die sterk reed en keurig 2de werd in zijn tweede optreden met de Nissan. Mats van den Brand werd 3de. Timo van der Marel liet zien dat hij ook met een andere Fiësta R2 snel was en won de Fiësta Trophy in een auto van van Merksteijn Motorsport. Kevin van Deijne werd 2de en testte zijn nieuwe Fiësta R2 voor Ieper komend weekend.

De Vechtdal Rally was wederom een geslaagd evenement en de organisatie kan, ondanks het slechte weer, tevreden terugkijken. De equipes kunnen zich opmaken voor de GTC Rally in Etten-Leur op 12 en 13 juli.





 

RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 3]
Arjen de Koning 55:33,5
Hein Verschuuren
Mitsubishi Lancer EVO 7
2 [ 2]
Piet van Hoof +0:03,3
Max Jacobs
Mitsubishi Lancer EVO 4
3 [ 4]
Kevin Kooijman +0:29,3
Hans van Goor
Mitsubishi Lancer EVO 10
4 [15]
Sander van Hoof +0:38,9
Sander van Barschot
Mitsubishi Lancer EVO 10
5 [ 6]
Wouter Ploeg +0:59,5
Harm van Koppen
BMW 1M Coupé
Klik hier voor alle resultaten