Nieuws

Eifel Rallye Festival weer een waar rallyfeest

Afgelopen weekend was het in en rondom het Duitse plaatsje Daun een drukte van jewelste. Duizenden rallyfans waren naar de Duitse Eifel gekomen om meer dan 150 historische rallyauto's te zien en horen. Al jaren is het Eifel Rallye Festival een van de grootste rallymusea ter wereld en ook dit jaar maakte ze deze naam meer dan waar. Mooie proeven, fantastische rallywagens en een goede sfeer zorgde voor een fantastisch rallyweekend.

Een van de geheimen van het succes van het Eifel Rallye Festival is het gebrek aan tijdwaarneming. Zo is het competitieve gedeelte van de rally uitgesloten en kan iedere deelnemer zijn of haar wagen op eigen snelheid rijden. Een aantal originele auto's zijn inmiddels heel veel geld waard en de onderdelen zijn schaars dus enige voorzichtigheid is geboden. Dat wil overigens niet zeggen dat ze met een slakkengangetje voorbij komen, integendeel zelfs. Op de soms natte wegen in de Eifel werd hard gereden en waar het kon zelfs driftend de bochten door. Het leverde een mooi spektakel op voor de uitbundige rally liefhebbers langs de kant. 

Competitie is er dan niet, maar er worden wel prijzen uitgedeeld aan het einde van het weekend. De prijs voor het beste originele voertuig ging dit jaar naar Robert Whitehouse met zijn Lancia Rallye 037 die door Fabrizio Tabaton besturd werd in de San Remo Rally van 1984. Deze Lancia is normaliter grotendeels in het museum te zien. De 'Champions Choice', een prijs die wordt gekozen door de aanwezige vips (oud rallyrijders) ging naar de Lancia Delta S4 van Rolf Wyss en Oswald Backes. Wereldkampioen Rally Stig Blomqvist reikte de prijs uit. De prijs voor beste replica ging naar de Ford Mustang van Adalbert Engler en Eva Smets. De Sideways star werd Yannick Neuville (familie van Thierry Neuville) die de Ford Fiesta WRC spectaculair over de proeven stuurde. De zeer zeldzame Opel GT van Josef en Monika Schoderle werd verkozen tot mooiste auto van het festival. De Opel GT reed in 1973 in het Duitse Rallykampioenschap. 

 

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed