Nieuws

De Cecco en Bouillon met Skoda Fabia Rally 2 Metior Sport naar Ieper

De gelegenheid deed zich voor en was te mooi om te laten voorbijgaan: op 13, 14 en 15 augustus, houdt het FIA World Rally Championship 2021 halt in ons land ter gelegenheid van de Ypres Rally Belgium! Op de deelnemerslijst staan ook twee habitués van het nationale rallykampioenschap die hun krachten bundelen. Cédric De Cecco en Harry Bouillon beschikken over twee identieke Skoda Fabia Rally2 ingezet in de categorie WRC3 door het Italiaanse Metior Sport en dat met het doel om een uitzonderlijk avontuur te beleven in de Westhoek… en in de regio Spa!

 “Voor ons en onze partners is de komst van het WRC naar België een enorme buitenkans”, aldus Cédric De Cecco. “Het garandeert ons heel wat belangstelling en dus was het plan om in Ieper aan de start te staan al een tijdje aanwezig. Na onze pech in Kroatië was het hard werken, maar we staan er wel! Bovendien deed de kans zich voor om één team te vormen met Harry Bouillon, iemand met wie ik al lang een vriendschapsband heb. Hij is soms ouvreur voor me en woont in hetzelfde dorp. Ieder rijdt zijn eigen wedstrijd, maar we bundelen onze krachten op vlak van communicatie om zo een maximale retour voor onze partners te bekomen. Er zijn nieuwe partners bij die ons voor deze wedstrijd vergezellen. Ik zou bij deze alle partners willen bedanken.”    

Met twee etappes in de Westhoek en een derde en laatste rond het Circuit van Spa-Francorchamps, heeft deze Ypres Rally Belgium WRC 2021 alles om de deelnemers te verleiden.    

“Net als Cédric heb ik de Ypres rally in het verleden al gereden, evenwel nog niet met een Rally2, maar dat wil wel zeggen dat we de klassieke valkuilen van de streek kennen”, sluit Harry Bouillon aan. “We weten allebei dat er in de Westhoek slim moet gereden worden en dat haast en spoed er zelden goed zijn. Ik denk dat enkele van de internationale deelnemers zich gaan afvragen waar ze terecht zijn gekomen. We moeten daar kunnen van gebruik maken omdat we die proeven al kennen. De finale in Spa, dat is dan weer onze achtertuin. We gaan er dus alles aan doen om op het eindpodium te staan.”    

Uiteraard zijn de ambities van Cédric en Harry niet identiek. De wedstrijd in Ieper is al de derde van De Cecco dit seizoen, net als voor zijn corijder Jérôme Humblet, daar waar het WK Rally hellemaal nieuw is voor Bouillon, die uitzonderlijk met Grégory Antoine naast zich rijdt.   

“De auto zelf is de nieuwste versie met alle motorevoluties van Skoda Motorsport”, gaat Cédric verder. “De beste manier om aan deze wedstrijd te beginnen, is nederig zijn. We weten ook hoe deze proeven verlopen en onze aanpak is dubbel: enerzijds dichter bij de referentietijden in WRC3 komen en anderzijds een top 5 ambiëren. Enkele internationale toppers zijn er niet bij, maar de beste Belgen gaan wel van start. De strijd zal dus intens zijn. Ik wil ook de inzet en het werk van Metior Sport onderlijnen. Hun seizoen 2021 is heel complex en het werk dat ze verzet hebben om ons aan de start te krijgen, verdient alle respect. Bedankt Vittorio Sala en team!”   

In de South Belgian Rally moest hij te snel opgeven, terwijl de Rallye de Trois-Ponts uiteindelijk niet werd verreden na de dramatische watersnood in de streek en dus mist Harry Bouillon duidelijk wat kilometers met het oog op de Ypres Rally Belgium WRC. 

“We gaan wat testen afwerken en de Shakedown rijden, om toch de nodige kilometers op te doen”, analyseert de Luikenaar. “Het wordt een lange wedstrijd, goed honderd kilometer langer dan een tweedaagse wedstrijd van het BRC en de tegenstand bestaat uit professionele en semiprofessionele rijders. We willen ons ook niet meten met die heren, maar wel het verschil kleiner maken, net zoals Cédric uitlegde. Een tweede objectief is om te finishen met de slotdag in eigen regio!”    

Op naar de Westhoek nu voor Cédric De Cecco en Harry Bouillon, die 100% willen genieten van de manche van het FIA WRC op eigen bodem.

Tekst en foto's: PR BRC
RSS News Feed