Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
Kapotte band voor Ton van Genugten
Valse start voor Outland Rallyteam
Van Genugten gaat testen in Marokko
Outland Rallyteam onderweg naar Marokko
Van Loon begint rallyseizoen in Marokko
MDC 2019 breekt alle records

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië

Ott Tänak claimde een schokkende overwinning in Rally Italia Sardegna op zondagmiddag na een bandenprobleem voor de oude leider Sébastien Ogier.

De Estlander, die een Hyundai i20 N bestuurt, vierde zijn eerste succes van het seizoen toen een beschadigde band in de laatste etappe Ogier een derde opeenvolgende FIA ​​World Rally -kampioenschap overwinning ontkende.

Nadat hij vroeg in de rally om en om proef winsten  met Tänak wisselde, leidde Ogier sinds zaterdagmiddag in zijn Toyota Gr Yaris. De Fransman begon de afsluitende Wolf Power Stage met een voordeel van 6,2 sec maar eindigde 0,2 sec achter  Tänak nadat een probleem zich ontvouwde in de slotkilometers. Afgelopen zondag evenaarde Tänak met zijn close-finish het eindklassement van de Rally van Jordanië 2011. Bij die gelegenheid zat Ogier aan de andere kant van de balans en hield hij zijn huidige teambaas Jari-Matti Latvala af. Tänak, die vorig jaar zijn eerdere overwinning in Chili scoorde, was bescheiden in de overwinning. Hij werd geconfronteerd met een soortgelijk hartzeer in dezelfde fase in 2019 toen het falen van de stuurbekrachtiging hem een ​​gegarandeerde overwinning kostte.

"Voor de emotie is het goed, maar het spijt me duidelijk voor Séb. Om een ​​overwinning te verliezen is wreed; ik ben een paar jaar geleden in precies dezelfde positie geweest. "

Dani Sordo maakte er twee Hyundai -auto's in de top drie van, waarbij hij het Koreaanse merk hielp om aan de leiding te blijven van het kampioenschap. De 41-jarige was in eerste instantie buiten het bereik van het podium, maar steeg in het klassement toen chauffeurs voor hem problemen kregen.

Een van die chauffeurs was zijn teamgenoot Thierry Neuville, wiens podiumkansen vervlogen ging toen hij op SS8 van de weg gleed. De troost van Neuville was dat hij de volledige 12 punten van Super Sunday claimde om de voorsprong in de Driver's Series te behouden.

Het gevoel van Evans in zijn Gr Yaris was niet optimaal voor de ruwe grindwegen, maar hoewel hij bijna drie minuten terug eindigde van de leiding op de vierde plaats, slaagde de Welshman erin de buffer van Neuville van 24 tot 18 punten te verminderen. Hij en Tänak zitten nu op identieke scores.

Consistentie beloonde Puma-jongere Grégoire Munster met een vijfde plaats afwerking. Zijn M-Sport Ford-teamgenoot Adrien Fourmaux reed al vroeg in de rally naar de derde plaats. maar trok zich terug in de laatste test van vrijdag met een elektrische fout.

De slijtage sloeg zo hard toe, dat WRC2 -machines de resterende top 10 -posities vulden, waarbij Toyota Gr Yaris Rally2 -coureur Sami Pajari de WRC2 -overwinning claimde en zesde algemeen. Achter hem waren Yohan Rossel, Jan Solans, Martin Prokop en Kajetan Kajetanowicz.

RSS News Feed