Nieuws

Podium voor Nederlands kampioen Bob de Jong in Vechtdal Rally

Het Nederlandse rallyseizoen ging zaterdag na een gedwongen corona-pauze eindelijk van start met de Prima ACON Vechtdal Rally en de organisatie slaagde erin een zeer goed evenement, helaas zonder publiek, neer te zetten. Nederlands rallykampioen Bob de Jong stuurde zijn Hyundai i20 R5 vrijwel probleemloos naar een keurige en tevredenstellende derde plaats, achter winnaar Jasper van den Heuvel en de als tweede geklasseerde Michiel Becx. Hoewel alle deelnemers lang niet in competitieverband hadden gereden ging het er aan de kop van het klassement meteen hard aan toe en er ontspon zich een interessante strijd om de podiumplaatsen. En ook daarachter waren het vooral de snelle auto’s uit de R5 klasse die de dienst uitmaakten.

Voor de Open Nederlands Rallykampioen Bob de Jong en zijn navigator Bjorn Degandt verliep het weerzien met elkaar en het team uiterst plezierig: “Al snel vonden we weer het juiste ritme en voelde het alsof het niet al bijna een jaar geleden was dat we in een rally in actie kwamen,” aldus de Hyundai-rijder. “Ik had vooraf wel ingeschat dat wij vooral strijd zouden moeten leveren met Jasper van den Heuvel. Toch waren er ook wat onbekende tegenstanders, die we niet vaak tegenkomen en die met indrukwekkend materieel aan de start kwamen, zoals Mark van Eldik en Michiel Becx (beiden VW) en Erik van Loon en Peter Bijvelds (beiden Ford).” En die verwachting kwam grotendeels uit. Vooral Michiel Becx kwam sterk uit de startblokken.

Op de eerste twee klassementsproeven was Jasper van den Heuvel de concurrentie te snel af met Bob de Jong kort daarachter. Maar vanaf KP3 mengde Becx zich nadrukkelijk in de strijd om het eremetaal. Met 3 gewonnen klassementsproeven wist hij Bob de Jong aan de finish van de korte rally achter zich te houden. De Jong scoorde vijf 2e en één 3e plaats op de 6 klassementsproeven en liet daarmee een zeer constante indruk achter. “Voor ons verliep de rally gewoon goed en wij zijn tevreden met de derde plaats. In de eerste ronde van 3 klassementsproeven hadden we een klein technisch dingetje met de pop-off valve, maar dat heeft minimale tijd gekost. Jasper van den Heuvel heeft verdiend gewonnen en ook Michiel Becx was vandaag net iets sneller. Het was een zeer geslaagde rally,” aldus navigator Bjorn Degandt. “Onze complimenten gaan naar de organisatie, want zij hebben hun nek uitgestoken om in deze corona-tijd een strak geregelde rally neer te zetten met toegewijde officials. En daarom hebben wij van prachtige rallysport in eigen land kunnen genieten,” voegde Bob de Jong daaraan toe.

RSS News Feed