Nieuws

Garvelink blijft Nissan trouw in 2014

Na zijn avontuur in Zuid-Amerika, waarin hij als monteur dienst deed in het team van Erik van Loon, staat Dirk Garvelink aan de vooravond van het aankomende rallyseizoen. De Brabantse ondernemer kiest, net als afgelopen jaren, voor de spectaculaire Nissan 350Z en zal uitkomen in de BioMCN Nissan 350Z Challenge.

Ter voorbereiding op de wedstrijden meetellend voor de 350Z Challenge zal Dirk, met navigator Nicky van Gerwen op de hotseat, aan de start verschijnen van de 4e RallyPro Circuit Short Rally. Dirk zal de wedstrijd met name gebruiken om weer gevoel met de Nissan te krijgen na de lange winterstop. De laatste wedstrijd die Dirk reed in de Nissan was immers de Hellendoorn Rally half september 2013, daarna heeft hij zich volledig gefocust op het avontuur van de Dakar Rally.

“Er is afgelopen winter, ondanks de drukte rond de Dakar Rally, veel werk verricht aan de Nissan. Een deel van de onderdelen zijn vervangen of gereviseerd. We gebruiken Zandvoort als testwedstrijd voor het aankomende seizoen waarin we uiteraard weer zullen uitkomen in de BioMCN 350Z Challenge. Ik heb echt veel zin in komend seizoen en hoop weer een aantal mooie resultaten neer te kunnen zetten,” aldus Dirk Garvelink.

De RallyPro Circuit Short Rally, verreden op 22 februari op Circuit Park Zandvoort, bestaat dit jaar uit twee klassementsproeven die elk driemaal worden verreden. In een eerder stadium maakte de organisatie van de wedstrijd bekend dat het stuk onverhard, door de duinen langs het circuit, er dit jaar niet in zou zitten. Maar uiteindelijk hebben ze het onverhard toch weer opgenomen in de route waardoor deze ongewijzigd is ten opzichte van de route van vorig jaar. 

Dirk zal de rest van het seizoen uitkomen in de 350Z Challenge en komt du tijdens de volgende wedstrijden aan de start:

15 maart - Tank S Rally - Emmeloord
12 april - TAC Rally - Tielt (B)
13-14 juni – ELE Rally – Helmond
4-5 juli – GTC Rally – Etten Leur
5-6 september – Omloop van Vlaanderen – Roeselare (B)
19-20 september – Hellendoornrally - Nijverdal

RSS News Feed