Nieuws

NRT Rallyteam met Citroën naar Zandvoort

Al jaren is het Barneveldse rallyteam bestaande uit Karel en Martin Nortier met een Opel Astra GSi actief in de rallysport. Ook voor 2014 staat het rijden met de Astra weer op de planning, maar momenteel is de auto nog niet klaar van een grondige revisie. Omdat er wel een grote wens was om deel te nemen aan de altijd leuke seizoensopener in Zandvoort werd er gezocht naar een andere oplossing. Deze werd gevonden in het éénmalig huren van een auto: een Citroën C2 R2 Max uit de stallen van Hans Weijs Motorsport.

 

Achter het stuur zal Martin Nortier plaats nemen. Na een ongeval met grote impact vorig jaar is hij al enige tijd niet meer als deelnemer te vinden geweest in de rallysport. De Circuit Short Rally zal hij gebruiken om te ervaren of hij het plezier in de sport kan terugvinden en of een definitieve “rentree” een optie is. Hij zal worden bijgestaan door goede vriend Rinse Zwaagstra. Samen hebben ze al eens eerder aan rally’s deelgenomen maar ditmaal draaien ze voor het eerst de rollen om. Zwaagstra is normaal gesproken zelf 1e bestuurder en zal komend seizoen met zijn Volvo 940 weer de rallypaden betreden. Voor de gelegenheid zal hij in Zandvoort de navigatorstoel  betreden.

Nortier: “Ik heb veel steun mogen ontvangen de afgelopen maanden en dit heeft mij er toe gezet om komende zaterdag deel te nemen aan de Circuit Short Rally. Gezien de aard van de wedstrijd en het feit dat ik alle voorgaande edities van het evenement heb deelgenomen (en dus goed bekend ben met het terrein), genoot het mijn grote voorkeur om juist aan deze wedstrijd deel te nemen. Toen bleek dat dit niet ging lukken met onze eigen auto, hebben we kort voor de sluiting van de inschrijving van het evenement besloten om er alles aan te doen om dit op een andere manier te bewerkstelligen. En met succes!”.

Ondanks dat er gereden wordt met een zeer potente auto, maakt het team zich geen illusies. ”Er zal niet gereden worden voor de tijden, maar puur om het deelnemen zelf. Als het resultaat goed is, is dat mooi meegenomen, maar we rijden deze wedstrijd met ons eigen doel! “, aldus Rinse.

De wedstrijd bestaat uit 6 klassementsproeven, die zowel op als om het Circuit van Zandvoort verreden worden. De totale lengte van de wedstrijd is 58,2 kilometer, waarvan er 54,5 op snelheid zijn. Om 11.30 zal de eerste deelnemer van start gaan en rond 15.18 zal deze de finish bereiken. Martin en Rinse rijden met startnummer 25. Voor meer informatie rondom de wedstrijd kunt u terecht op www.circuitshortrally.nl

Als afsluiting wil Martin graag zijn ouders, broertje, vriendin Marlous, vrienden en iedereen uit de rallysport heel hartelijk bedanken voor de ontvangen steun.  

RSS News Feed