Nieuws

Ochse pakt 1ste overwinning in Zandvoort

Voor het Honda Rallyteam was het een zeer geslaagde dag! De eerste wedstrijd van het seizoen werd op 22 februari jl. verreden op en rondom het circuit van Zandvoort. De dag startte met grijze luchten, fikse buien en een straffe wind.

Met een zeer sterk deelnemersveld met o.a. de veel snellere Mitsubishi Lancer 05 WRC en een Ford Fiësta S2000 beloofde het een mooie strijd te worden. het zeer natte asfalt zorgde voor menige 360 graden spin, uiteraard tot groot genoegen van het publiek. Alle deelnemers hadden moeite om de 1e boucle zonder kleerscheuren uit te rijden en de equipe Ochse/Bosscha met de Honda Civic R3 verbaasde iedereen en presteerde het om op KP1 meteen de snelste tijd te rijden, een tijd van 6.51.2. Dat beloofde wat voor het verdere verloop van de Short Rally. Doordat de zon doorkwam werden ook de omstandigheden op de baan beter en werden er steeds snellere tijden gereden.

Op de overige proeven domineerde Bob de Jong met hun WRC, maar met een 3e plaats algemeen en een 1e plaats in het shortrally kampioenschap zijn we meer dan tevreden!

Op naar de Tank S shortrally rondom Emmeloord op 15 maart!

Uitslag Account Software Short Rally Kampioenschap 2014:                                 

1e plaats Ruurd Ochse - Jan Albert Bosscha Honda Civic FN2 R3    35:58,6

2e plaats Anthon Moreé - Youp Scheffers Ford Escort RS DBA        37:45,4

3e plaats Will Bruins – Mark Schuitert Opel G Kit Car                     37:46,1

RSS News Feed