Nieuws

SS8: Ekstrom wint Loeb loopt in

Mattias Ekstrom heeft de 8ste etappe van Al Dawadimi naar Wadi ad Dawasir op zijn naam geschreven. De Zweed in dienst van Audi Sport pakte zijn eerste dagzege en de 2de dagzege voor het team van Audi. Stephane Peterhansel zette zijn Audi RS Q E-tron op een mooie 2de plaats, voor Sebastien Loeb die 3de werd en wat tijd goed maakte op Al-Attiyah die met zijn Toyota Hi-Lux een 11de tijd liet noteren. 

De 8ste etappe was een echte zware Dakar etappe met een special van bijna 400 kilometer waarvan 24% bestond uit duinen. Mattias Ekstrom zat er vanaf de start goed bij en reed voorin mee met onder ander de Prodrive BRX van Sebastien Loeb en zijn twee Audi teamgenoten Sainz en Peterhansel. Het leek er lang op dat Peterhansel nu eindelijk een succesje kon boeken deze Dakar, maar het was Ekstrom die op de streep net iets sneller was geweest. Peterhansel moest genoegen nemen met de 2de plaats. OOk Sebastien Loeb maakte lang aanspraak op de overwinning. De Fransman doet in de 2de week wat hij moet doen en dat is sneller zijn dan concurrent Nasser Al-Attiyha en dat deed hij ook vandaag weer. De 3de plaats was ervoor de Fransman. Carlos Sainz maakt het bijna tot een Audi podium, maar moest toch echt zijn meerdere erkennen in Loeb.

Nasser Al-Attiyah werd 11de, maar de man uit Qatar maakt zich niet druk en rijdt behouden. Zijn voorsprong op de nummer 2 in het klassement is groot en ook vandaag verloor Al-Attiyah maar 7 minuten op Loeb. De dag begon voor de Nederlanders iets minder. Tim en Tom Coronel gingen niet van start in de 8ste etappe. De rug blessure van Tim is te erg waardoor de snelle tweeling de handoek in de ring moesten gooien. Tim en Tom Coronel waren bezig aan een van de beste Dakar ooit en stonden in de top 20 algemeen. Bernhard ten brinke ging wel van start en reed een prima etappe. De nederlander reed behouden en nam geen risico's op het zware parcours en finishte als 14de. Maik Willems is bezig aan wederom een prima Dakar. Willems kwam ook vandaag weer aan de finish en liet een 49ste tijd noteren. Henri van Steenbergen is op het moment van schrijven nog op de proef en ligt 67ste. 

Foto's: Audi Sport
RSS News Feed