Nieuws

Nieuws
Succesvol debuut van Ballegeooien ELE historics
Succesvol debuut van Ballegeooien

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben Antoine van Ballegooijen (rijder) en Berrie van Boxmeer (navigator) een indrukwekkend debuut gemaakt in de ELE Historic Rally.

Ippen toont klasse met winst in ELE Rally
Ippen toont klasse met winst in ELE Rally

De Motul Clio Rally Trophy blijft zich bewijzen als de toonaangevende merkenklasse in Nederland en trekt wederom nieuwe deelnemers aan.

VDZ Racing ploetert, maar komt bovendrijven
VDZ ploetert maar komt bovendrijven

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag vond de 59e editie van de ELE Rally plaats. De organisatie van deze klassieker op de Nederlandse rallykalender had in de aanloop naar het evenement de nodige klassementsproeven moeten wijzigen in verband met de vele regen die gevallen is en bijna al het onverhard was uit de wedstrijd gehaald.

Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Anja van Loon wint Rally 3 klassement

Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 en werden derde in de Renault Clio Trophy

Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally
“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
Inschrijvingen ELE Rally stromen binnen
Nieuw serviceterrein voor de ELE Rally
1 / 2

Eerste avond in de ELE Rally brengt verrassingen

Na een dag vol met uitdagingen is vanavond de eerste etappe van de 59e ELE Rally afgesloten. De deelnemers hadden overdag al te maken met zeer moeilijke omstandigheden tijdens het officiële verkennen van de klassementsproeven, waar sommige equipes op de laatste stroken onverhard vast kwamen te staan. Verder zagen we een interessante strijd vooraan in de wedstrijd, wat nog genoeg perspectief geeft voor een interessante zaterdag

In aanloop naar de start op vrijdagavond, vanaf het Kerkplein in Son, werden er al de nodige klassementsproeven gewijzigd. Wintelre was reeds bekend dat al het onverhard terrein eruit is gehaald. Voor de vrijdagavond werd klassementsproef Lierop ook aangepast, voor zaterdag zijn wijzigingen aangekondigd voor KP’s Sint-Oedenrode en Son.
 
In de 2e Opel ELEctric Rally werden de eerste 4 KP’s door 4 verschillende equipes gewonnen, en werden er nette tijden neergezet door onder andere KNAF Academy equipe Fabian Kamermans en Ashley de Boer, ondanks een moment op KP3 waar de equipe dan ook flink wat tijd verloor. Ook het debuut van Autovisie-reporter Dries van den Elzen mag genoemd worden met keurige tijden. Vooraan in de Opel ELEctric Rally is het tijdverschil tussen de top-4 nog geen 20 seconden met ook nog 4 nationaliteiten. Dat belooft veel voor zaterdag. Vooralsnog gaan Luca Pröglhöf en Christina Ettel aan de leiding. 

In de rally is het verrassend Michiel Becx die aan de leiding gaat, genavigeerd door Sander van Barschot met een marge van liefst 23 seconden op de tweede plaats, voor de equipe Pex en Ozeel. De buitenlandse ervaring die Richard Pex (als onderdeel van Verstappen.com Racing) opdoet begint echt zijn vruchten af te werpen. De vraag is dan ook hoe het hen zaterdag zal vergaan. Pas op de 3e plaats vinden we Kevin van Deijne en Hein Verschuuren, die wellicht op zaterdag vol in de aanval gaan om toch als winnaars boven te komen drijven. Een fantastische 5e plaats, tussen de Rally2-machines, is er voor Ben van de Laar en Marlon Krieger met de potente Renault Clio Rally3. 

Vuurwerk was er voor de toeschouwers in de vorm van de WRC Demo met 2 zeer fraaie Subaru’s: De S14 van Erik van Loon en de S5 van Gerard de Rooy die de harten van de rallyfans sneller liet kloppen. De heren hadden er zelf zichtbaar ook veel plezier in. 

Bij de Historics is het stuivertje wisselen qua snelste tijden tussen Piet-Hein van der Heijden en Wes van Dijk (Audi quattro) en nationaal kampioen Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg (BMW M3 E30), waar Marcel Ludwig en Manon Los (Audi quattro) ook nog een outsider zijn door elke proef constante tijden te rijden.

Tekst: Press release
Foto's: Joris van Esch
RSS News Feed