Nieuws

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke. Martin Menzing en zijn navigator Bart van Heun eindigden op plaats 32. Ernst Kranenburg en zijn navigator Wout de Klerk sleepten plaats 31 in de wacht. Tevreden kijkt het team terug op een zeer geslaagd weekend.

Beide equipes reden met hun Opel Adam probleemloos naar de finish. Daarbij werden in twee dagen 13 klassementsproeven op snelheid afgewerkt. In het programma waren 15 klassementsproeven opgenomen, maar uiteindelijk werden er 13 op snelheid afgewerkt. Daarbij werden ongeveer 168 kilometers tegen de klok gereden. De organisatie moest helaas twee klassementsproeven schrappen. 

“Het ging bij ons erg goed,” zei een enthousiaste Martin Menzing. “Op donderdag was er de documentencontrole en technische keuring. Op vrijdag werden de klassementsproeven verkend en ’s avonds werd de eerste etappe van drie proeven verreden. We zijn de vrijdagavond op een 41e en 45e plaats geëindigd, waarbij we wisten dat er nog meer in het vat zat.”

Op zaterdag werden de resterende proeven afgewerkt. “Na de eerste boucle van drie proeven waren Ernst en ik al naar voren opgeschoven, verteld Martin. In de tweede boucle konden we onze weg naar boven op de ranglijst vervolgen om uiteindelijk achter elkaar op de 31e en 32e plaats te eindigen,” kijkt Martin tevreden terug. “Ernst kon niet verder naar voren komen en ik wist mijn achtervolger ruim achter me te houden. Zo konden we het gat tussen Ernst en mij in stand houden.”

De beide auto’s hebben zich erg goed gehouden. “Het was een pittige wedstrijd,” laat Martin weten. “Met een twintigtal uitvallers kun je daar zeker wel van spreken. We zijn dus erg blij dat onze auto’s zich zonder enig probleem door deze wedstrijd hebben geslagen.”

De volgende wedstrijd staat alweer snel op het programma. Ook die zal in Duitsland worden verreden. Dit keer is het de ADAC Rallye Mittelrhein. Deze wedstrijd wordt verreden in het gebied waar voorheen de Deutschland Rallye werd gehouden, een wedstrijd die deel uitmaakte van het wereldkampioenschap rally, ofwel het WRC. 

De beide auto’s worden de komende twee weken weer helemaal nagekeken om op 1 juli in het Duitse Wittlich aan de start te kunnen verschijnen. Daar liggen zes klassementsproeven, die elk twee keer worden verreden, op de deelnemers te wachten.

RSS News Feed