Nieuws

Keurig resultaat voor VDZ Racing in Zuideree Rally

Afgelopen zaterdag heeft VDZ Racing, met coureur Roel van der Zanden en navigatrice Ilse van de Sande, een strakke 10e plaats algemeen behaald in de Zuiderzee Rally in Emmeloord en omgeving. Na 12 klassementsproeven werd er in de N44-groep een 3e plaats behaald, wat tot tevreden gezichten leidde bij het complete team.

Op de koudste 17 maart ooit gemeten was het dus tijd voor de eerste èchte rally nadat de Circuit Short Rally door de meeste teams toch als test werd gezien. Met 7 R5 auto’s en 4 Evo’s X aan de start stond al redelijk vast wie hoge ogen zou gooien. De R5’s eindigden derhalve vooraan, met Hans Weijs jr. als uiteindelijke winnaar met navigator Hans van Goor. Tweede werden Hermen Kobus en navigator Erik de Wild en het podium werd gecompleteerd door Erik van Loon en Harmen Scholtalbers.

Op de eerste proeven werd er behouden gestart om zo weer gevoel met de auto te krijgen en in verband met de koude temperaturen duurde het ook allemaal net even langer dan normaal om o.a. de banden en de remmen op temperatuur te krijgen. Verder was het natuurlijk de vraag hoe Ilse het er vanaf zou brengen deze rally. Na de openingsfase heeft het team het tempo verhoogd wat ook te zien was aan de tijden die de equipe reed. Bijna elke proef werd sneller afgelegd dan de eerste keer, en dat ook nog met lekker aangesneden bochten, wat het zeker niet makkelijker maakte. Daarnaast zit er nog veel potentie in de auto wat een goed teken is voor de toekomst en de onderlinge competitie onder de Evo’s.

Roel: ‘We hebben met zijn allen genoten van een prachtige wedstrijd. De auto is flink wennen maar een super ervaring om mee te rijden en we leren snel. Door de dag kon ik steeds dichter op de grens rijden en halverwege de wedstrijd had Ilse ineens weer helemaal de smaak te pakken en was de klik van voor haar ongeluk helemaal terug. We hebben weer wat kleine dingen ontdekt aan de auto die we kunnen verbeteren waar we nu mee aan de slag zijn zodat we in Putten er weer vol tegenaan kunnen.”

Ilse: “Wat is de EVO toch een geweldige auto om in te rijden. Het verbaast me nog hoe goed de auto op de weg ligt met hoge snelheden. En dan te bedenken dat er nog veel meer in zit in de auto. De samenwerking in de auto verliep ook super en als vanouds. In het begin was het nog even zoeken naar de juiste timing met notes lezen, maar gaande de dag verliep dat alleen maar beter. Gelukkig waren de weersomstandigheden ook beter dan dat ze voorspeld hadden, dus het tempo kon per proef opgeschroefd worden. Hoe mijn lichaam het er vanaf heeft gebracht deze rally moet de komende dagen gaan blijken. Ik ben in ieder geval erg blij met het resultaat wat we behaald hebben en kijk uit naar de volgende rally.”

Tot slot wil het team vooral de organisatie en de vele vrijwilligers bedanken die de hele dag in de kou hebben moeten bivakkeren om onze wedstrijd door te laten gaan. Hulde!

De volgende wedstrijd van VDZ Racing is de Visual Art Rally (voorheen Centraal Nederland Rally) welke op 14 april verreden zal worden in de omgeving van Barneveld en Putten.

RSS News Feed