Nieuws

VDZ Racing van start in Zuiderzee Rally

Aankomende zaterdag wordt de 2e rally van het Nederlandse Rallyseizoen gereden, de Zuiderzee Rally in Emmeloord en omgeving. Na de koude start in Zandvoort gaat het echte rallyrijden hier beginnen op de prachtige dijkweggetjes en het industrieterrein in de Flevopolder.

Coureur Roel van der Zanden en navigatrice Ilse van de Sande hebben enorm veel zin om met de Mitsubishi Evo X weer kilometers op snelheid af te gaan leggen om zo ook meer ervaring met de auto op te bouwen. De Zuiderzee Rally moet echter niet onderschat worden, zo is in het verleden wel duidelijk geworden.

In Emmeloord wordt rallyminnend Nederland een mooi programma voorgeschoteld bestaande uit de reguliere rally, 2x een shortrally (Zuiderzee Shortrally en Zeebodem Shortrally) en de Historics rally. In de Rally staan 6 klassementsproeven op het programma die elk 2 maal verreden worden, goed voor 158 kilometer op snelheid.

Na de Circuit Short Rally in Zandvoort is de Evo nagelopen nadat er een klein probleempje was ontdekt op motorisch gebied. In het eerste weekend van maart heeft hij tussen een aantal Dakar machines (The Beast van de gebroeders Coronel en de Renault-truck van Martin van den Brink) en ander machtig speelgoed (o.a. de Fabia R5 van Bernhard ten Brinke en de nieuwe WTCR-Civic van Tom Coronel) gepronkt op de Racing Expo-beurs in Leeuwarden onder belangstelling van duidenden bezoekers. Ook op de diverse social media was de VDZ Racing-bolide een opvallende verschijning.

In de Zuiderzee Rally staat een interessant deelnemersveld aan de start. In de reguliere rally staan er dik 40 teams aan de start, waaronder liefst 7 R5 auto’s wat een spannende strijd vooraan zal betekenen. In de categorie van VDZ Racing (klasse RC2 / Groep N44) staat 3 maal een Evo X aan de start. In de Zuiderzee Shortrally staan 33 teams aan de start en in de Zeebodem Shortrally 21 teams. Het belooft een lange dag te worden met de eerste proef die start om 10:47 (eerste auto) en de finiish staat gepland vanaf 23:06. VDZ Racing zal starten met startnummer 11. Het serviceterrein is zoals vanouds te vinden op de Paardenmarkt in Emmeloord.

Roel: “Wat heb ik zin in de Zuiderzee Rally. Nadat we vorig jaar slechts 1 wedstrijd hebben gereden, nota bene deze wedstrijd als 0-auto, komen de wedstrijden nu lekker snel achter elkaar. In Zandvoort hebben we een goede basis gelegd waar we nu op voort kunnen borduren. Alleen zijn de omstandigheden wel iets anders! Ik ben super blij dat Ilse weer naast me zit om het deze wedstrijd in ieder geval weer te proberen en we laten ons zeker niet gek maken door de ongetwijfeld verhitte strijd verder vooraan in het klassement. En ik kan niet wachten op de machtige jump op het industrieterrein, met elke nieuwe auto zijn we er zoveel harder overheen gegaan en dat belooft veel goeds voor dit jaar.”

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed