Nieuws

Bob de Jong pakt 2de plaats in de polder

De eerste klap is een daalder waard! Voor rallyrijder Bob de Jong begon het nieuwe seizoen uitstekend. Met zijn snelle Hyundai i20 R5 reed hij in de Sijperda Zuiderzeerally naar de tweede plaats, vlak achter Hans Weijs (Fiesta R5). Omdat Weijs zich niet heeft ingeschreven voor de Nederlandse titelstrijd pakt Bob de Jong meteen de leiding in het kampioenschap.

Vrijwel zonder problemen stuurde Bob de Jong, kundig bijgestaan door zijn Belgische navigator Bjorn Degandt zijn Hyundai i20 over de listige, maar mooie klassementsproeven van de openingsrally van het seizoen.

Met 7 deelnemers in de competitieve R5 klasse viel een stevige strijd te verwachten om de eindzege. Op vrijdagavond verloor good old Henk Vossen (Fiesta R5) door een lekke band op de allereerste proef echter al de aansluiting met de top-5 en verdween Roald Leemans (DS3 R5) helemaal van het toneel door een crash op de vierde klassementsproef. Na een intensieve testdag op Niederrhein vlak voor aanvang van het seizoen was Bob de Jong goed voorbereid en tijdens de rally in en rond Emmeloord kon hij ook nog een paar verschillende settings proberen: “Dat pakte op de laatste twee proeven op het industrieterrein niet helemaal goed uit, maar dat weten we dan alvast voor een volgende keer,” blikte een tevreden De Jong terug. “Alleen vrijdagavond hadden we even een probleem met de pop-off valve, maar
toen die was gewisseld kwamen we zaterdagochtend goed in ons ritme, ondanks de slechte weersomstandigheden.” 

Met 5 snelste tijden en 5 tweede plaatsen (op 16 klassementsproeven) liet het Nederlands/Belgische duo de Skoda’s Fabia R5 van Kevin van Deijne en de Deen Kristian Poulsen ruim achter zich en schommelde de achterstand op Weijs lange tijd rond de 10 seconden. “Onder de wisselende omstandigheden (nat, droog, veel wind) konden we optimaal profiteren van de Michelin banden, die veel grip en daarmee veel vertrouwen gaven op de gladde dijkproeven in de polder.”

Bjorn Degandt kijkt eveneens terug op een geslaagde start van het nieuwe seizoen: “Bob heeft geweldig sterk gereden. Hij krijgt steeds meer vertrouwen en dat resulteert in snellere tijden. Hans Weijs is een gekend snelle coureur, en ik kan het weten, want ik heb jaren met hem samen gereden (o.a. in het WRC) en dat wij er dan zo dicht achter zitten is fenomenaal en belooft veel voor dit seizoen.”

RSS News Feed