Nieuws

Hans Weijs wint Zuiderzee Rally 2019

Hans Weijs en Tim Rietveld gingen ondanks het wat lastige begin van de rally voortvarend van start. Ze leken ongehinderd op de overwinning af te stormen, maar eerst maakte de Deen Kristian Poulsen het hen lastig. Na een lekke band voor de Deen ging ook Bob de Jong op jacht naar Weijs. Hij naderde tot op 10 seconden, maar toen zette Weijs een tandje bij en won toch nog redelijk ruim.

Hans Weijs jr. was tevreden met zijn wedstrijd. “Ik ben blij dat het, na een moeilijke tijd weer zo goed ging” zei hij bij de finish. “De auto was top en ik was blij dat ik mijn ritme weer snel te pakken had. Ik kom hier zeker volgend jaar weer terug.” Bob de Jong kwam als tweede binnen en was zeker niet ontevreden. “De ene proef won ik wat en de andere Hans. Ik wilde op de laatste proeven aanvallen maar had wat kleine probleempjes met het gaspedaal maar Hans heeft verdiend gewonnen hoor.” Kevin van Deijne had ook wat kleine probleempjes. Na Zandvoort had hij wat extra getest en dat had wel geholpen maar nog niet genoeg, toch was ook hij tevreden. “Het feit dat we op diverse proeven binnen 1 seconde van elkaar zaten toont dat we op de goede weg zijn!”

Kristian Poulsen was hier vooral om te testen. Hij had een flinke tijd niet gereden en was tevreden met het resultaat. “Ik had een lekke band en dat kostte me vier minuten maar verder ging het goed en ik ben klaar voor het Deense kampioenschap!”

RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 4]
Hans Weijs Jr. 1:15:15,2
Tim Rietveld
Ford Fiesta R5
2 [ 2]
Bob de Jong +0:38,8
Bjorn Degandt
Hyundai I20 R5
3 [ 1]
Kevin van Deijne +1:14,9
Hein Verschuuren
Škoda Fabia R5
4 [ 5]
Kristian Poulsen +5:38,7
Ole Frederiksen
Škoda Fabia R5
5 [10]
Lambert Parren +5:52,7
John Coumans
Mitsubishi Lancer Evo X
Klik hier voor alle resultaten