Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

6de plaats voor Snijers in TAC Rally

Patrick Snijers en Davy Thierie zijn met hun MAES VW Polo R5 op de zesde plaats geëindigd in de TAC Rally. Een resultaat waarvan Patrick Snijers niet meteen een vreugdedans van gaat doen. Snijers doel was om zijn leerproces in Tielt verder te zetten en kilometers te maken. Missie volbracht.

Tien jaar geleden zou Snijers met een zesde plaats in een topwagen na een rally niet aanspreekbaar geweest zijn. Het competitiebeest in hem kan niet leven met zo’n resultaat. “Ook nu ben ik niet tevreden en ben ik eerder ontgoocheld” zegt Patrick Snijers. “Maar ik kan het plaatsen omdat ik weet dat we heel hard gereden hebben, ook al blijkt dat niet altijd uit onze tijden. Het probleem is dat we nog niet regelmatig genoeg zijn. We moeten nog veel oefenen om primus van de klas te worden. Aan de wagen ligt het niet want mijn teamgenoot Kris Princen heeft met een gelijkaardige wagen gewonnen. Het ligt dus aan de rijder, aan mezelf. Deze week gaan we de data van Kris en mezelf vergelijken en analyseren. Ik wil ook alle onboardbeelden bekijken en vergelijken. Ik moet weten waarom ik niet zo snel ben als een andere rijder én ik wil weten wat ik eraan kan doen. Voor een deel kan ik het antwoord zelf al geven: ik moet met de VW Polo kilometers, kilometers en nog eens kilometers rijden. En ik moet geduld tonen, maar wie mij kent weet dat dit niet mijn sterkste eigenschap is. Voor het overige wil ik mijn leerproces verderzetten. Deze week gaat er hard gewerkt worden. Dat weet ook mijn sponsor Yves Maes die ons het volledige weekend gevolgd heeft.”
 
“Deze ochtend voelden we toch wel dat we geen shakedown in de benen hadden” vult Davy Thierie zijn rijder aan. “We wisten niet hoe de wagen zich op het gladde asfalt zou gedragen en hebben dat tijdens de rally moeten aanvoelen. Onze start was heel voorzichtig. Die crash van Haspengouw zit toch nog in het achterhoofd. We willen geen fout maken en letten daar misschien iets te hard op. Anderzijds weten we dat de enige remedie om beter te worden rijden is. De andere rijders hebben al jaren ervaring met een R5. Wij moeten dus geduldig zijn. Soms lukt het en zijn we dicht bij de tijden van onze concurrenten om dan in de volgende rit weer een klets te krijgen. De analyse is dat we nog niet constant genoeg zijn. De wagen is goed net als onze snelheid in de bochten. Alleen remmen we te vroeg. Maar ook dat heeft te maken met ervaring. Je hebt gezien wat er gebeurt als je te overhaast te werk wil gaan. Dat willen we niet meer meemaken. We blijven verder werken.”
 

Tekst en foto's: De Broodplank
RSS News Feed