Nieuws

Nieuws
Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval Leemans
Technisch probleem zorgt voor uitval

Ook deze keer was het technische malheur die het team moest doen besluiten voortijdig de handdoek in de ring te werpen.

Pech voor van Ballegooijen in Visual Art Rally
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art

Het bleek van begin af aan al geen gemakkelijke wedstrijd te gaan worden. Dit lag niet alleen aan de klassementsproeven en de winterse weersomstandigheden, maar ook aan de auto die kuren vertoonde.

Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
6de plaats voor Snijers in TAC Rally
Kapotte band voor Ton van Genugten
1 / 14

Fernémont titelkandidaat met de Skoda Fabia R5

Sinds zijn overstap naar de R5-categorie, heeft Adrian Fernémont voortdurend progressie gemaakt. Van een Top 6 in de Rally van Wallonië 2016, zette de piloot uit Namen in 2018 belangrijke stappen met vier podiumplaatsen en een eerste overwinning in het kader van het Belgian Rally Championship. Daarmee werd hij derde in het kampioenschap.

Uitstekende resultaten waar Adrian en zijn copiloot Samuel Maillen voor beloond worden. Net zoals vorig jaar, zullen ze kunnen rekenen op de steun van SAN Mazuin Racing om het volledige Kampioenschap van België Rally te rijden, met de Skoda Fabia R5 geprepareerd door Racing Technology.

"Gelet op het prima resultaat van vorig jaar, mikken we op continuïteit," vertelt Adrian. "Alle ervaring om de juiste afstellingen te vinden, zal ons van pas komen. Bovendien krijgen we deze keer steun van Michelin Motorsport en CB Events Racing. Voor ons is dit de ideale context en we bedanken SAN Mazuin voor de steun waardoor dit avontuur mogelijk wordt. We voelen dat het ganse team zich wil overtreffen en even gemotiveerd is als wij om de doelstellingen waar te maken."

En die doelstellingen zijn duidelijk. "We willen rally's winnen, vooral de Rally van Wallonië, de East Belgian Rally en de Condroz Rally. Drie rally's in onze streek en de wedstrijden waarin we de meeste ervaring hebben. Vorig jaar hebben we daar gestreden voor winst en dus kunnen we dit jaar niet voor minder gaan," aldus Adrian. "En, als we een volledig kampioenschap rijden, dan is het niet om tweede of derde te worden. We willen in alle wedstrijden zoveel mogelijk punten scoren om op het einde van het seizoen zo hoog mogelijk te eindigen. Ik besef wel dat de concurrentie heel sterk zal zijn. Zeker omdat ik de proeven van de Rally van Haspengouw en de TAC Rally moet ontdekken."

De eerste resultaten volgen vanaf Landen.

Tekst: PR BRC
RSS News Feed