Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

BMA brengt 4 wagens aan de start in Tielt

Met de TAC Rally zijn we toe aan de derde van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het Jobfixers Belgian Rally Championship 2019. De openingsmanche in Haspengouw werd van start tot finish gedomineerd door Kris Princen (VW Polo R5) die in Spa pech kende. Na zijn foutje in de Haspengouw reed Patrick Snijers (VW Polo R5) in Spa een volwassen wedstrijd die hij bekroonde met een vierde plaats. Grégoire Munster (Opel Adam R2) won de eerste twee wedstrijden van het Junior BRC. Charles Munster (Opel Adam Cup) maakt in Tielt zijn debuut op de Belgische rallywegen.

Bernard Munster stapt dezer dagen van de ene wagen de andere in om dan weer het vliegtuig op te stappen om ergens in Europa één van zijn zonen aan het werk te zien of om een buitenlandse rijder met BMA zo goed mogelijk van dienst te zijn tijdens diens wedstrijd. Of het nu in Tielt, de Azoren, Corsica op Frankrijk is. Bernard Munster is steeds trouw van de partij. Zoals afgelopen weekend in Frankrijk waar zonen Grégoire en Charles deelnamen aan de rally Terre de Causses. “Jammer dat de aandrijfas in de allerlaatste klassementsrit het begaf. Het resultaat was evenwel ondergeschikt aan de ervaring. Voor Grégoire was het een uitgelezen kans om zijn ervaring op onverhard aan te scherpen terwijl het voor ‘Charly’ een ideale leerschool was. Dit weekend start hij in de TAC Rally met een Opel Adam Cup versie. Dat is een rallywagen voorzien van een standaardmotor van 138 PK, een sequentiële versnellingsbak en een goede rolkooi. Charles mag dit weekend rijden maar moest in aanloop van de TAC enkele wedstrijden als co-rijder afwerken. Zo leer je nota’s maken en zo leer je een structuur in je notasysteem te brengen. Het is belangrijk dat hij die stap zet om die nota’s als rijder zelf te begrijpen en om tijdens verkenningen hierover te overleggen met zijn co-rijder. In Frankrijk was het bijzonder moeilijk om nota’s te nemen omdat de eerste ronde als verkenning dient. In een rallywagen op onverharde wegen nota’s maken is geen sinecure.” 

Grégoire Munster stapt dezer dagen rallywagen in en uit. Na de rally van Spa maakte hij zijn debuut als officieel Opel rijder in de rally van de Azoren en reed hij vorige week de Terre des Causses. “We hebben telkens moeten opgegeven maar ik heb tijdens die twee rally’s veel ervaring opgedaan. Dit weekend rijden we een asfaltrally die totaal niet te vergelijken is met de eerder gereden wedstrijden. Hét voordeel is dat ik in een goed ritme zit en dat zal nodig zijn met de concurrentie van Van der Marel, Pyck en Wagemans.” 

Patrick Snijers wil in Tielt zijn leerschool van Spa verder zetten. “Bij aanvang van het seizoen vertelde ik dat ik twee rally’s nodig zou hebben om erin te komen. De Haspengouw tel ik niet mee. De TAC wordt dus mijn tweede wedstrijd en de Polo beter leren kennen is het opzet. In de TAC moet je meteen mee zijn want de verschillen zijn zo klein dat alles wat je prijsgeeft niet meer in te halen is. Dat staat haaks op mijn aanpak om het rustig aan te doen. Maar het is niet anders. Ik weet dat het zo moet.” 

De vroege opgave in Spa was een afknapper voor Belgisch kampioen Kris Princen. “We hebben vroeg op het seizoen een joker verspeeld maar ook de concurrentie kwam niet ongeschonden uit de eerste twee rally’s. Om de één of andere reden is de TAC altijd een moeilijke wedstrijd. Vooral in de eerste ronde liggen de wegen om Tielt er vaak spekglad bij. De ambitie voor dit weekend is duidelijk: winnen. Wanneer je met een top R5 aan de start komt moet dat het doel zijn. Anders blijf je beter thuis.”

RSS News Feed