Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

van Deijne tevreden met resultaat Zuiderzeerally

Kevin van Deijne en Hein Verschuur namen afgelopen weekend deel aan de Zuiderzeerally op de wegen rondom Emmeloord. In een koude, stormachtige maar droge polder, reden zij de Skoda Fabia R5 van Deijne Autosport naar een keurige derde plaats in het algemeen klassement en een tweede plaats in het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Voor beide kampioenschappen behaalde de equipe belangrijke punten.

“We kijken erg tevreden terug op deze wedstrijd,” vertelt Kevin van Deijne. “De auto was goed en we wisten dat onze naaste concurrenten erg snel zouden zijn. Aangezien we aan deze wedstrijd niet veel hebben deelgenomen, ontbrak het ons aan terreinkennis en dat heeft ons wellicht wat tijd gekost. Daardoor rem je misschien net iets te vroeg of ga je later op het gas dan mogelijk is.”

In de dagen voorafgaand aan deze wedstrijd had het flink geregend. Ondanks dat er tijdens de wedstrijd geen regen is gevallen, werd het parcours op de landelijke proeven extra glad. Zand en water uit de bermen werd op de weg gegooid waardoor er gladde plekken ontstonden. Naarmate de dag vorderde en deze plekken op begonnen te drogen, werd de auto hierop aangepast tijdens de servicebeurten.

Het was voor Kevin de eerste echte wedstrijd met de nieuwe auto en moest, ondanks eerdere testen en een wedstrijd op het circuit, wennen aan de auto onder echte rallyomstandigheden. Dat ging hem goed af. Naarmate de wedstrijd verstreek gingen de tijden met grote sprongen omlaag. “Ik kwam steeds beter in de wedstrijd en voelde de auto steeds beter aan. Op een aantal van de vier landelijke proeven op de zaterdag behaalde ik zelfs een tijdswinst van bijna 10 seconden ten opzichte van de eerste doorgang. De tijden van de top-3 zaten verder op de dag soms binnen één à twee seconden van elkaar.” blikt Kevin tevreden terug.”

Voor de klassementsproef Nagelerweg in Emmeloord, die twee keer werd verreden, werden nog eens hardere banden gemonteerd. “Die kregen we voor de eerste doorgang echter niet warm genoeg,” vertelt Kevin. Daarvoor was de snelheid op de verbindingsetappe te laag en de afstand te kort. Pas na ruim één rondje op het industrieterrein kwamen die banden op temperatuur en konden we ons voordeel er mee doen.”

De grootste concurrenten in deze rally bleken Bob de Jong in zijn Hyundai i20 R5 en de uiteindelijke winnaar Hans Weijs in een Ford Fiesta R5. Een Noorse equipe bracht eveneens een Skoda Fabia R5 mee. Ondanks dat deze equipe een aantal snelle tijden wist neer te zetten konden Kevin en Hein deze aanvallen prima pareren. “Hans Weijs heeft de wedstrijd van begin af aan gedomineerd, maar met Bob heb ik een flinke strijd geleverd, we zaten vaak binnen één seconde van elkaar,” laat Kevin weten. “De equipe uit Noorwegen was ook een equipe om rekening mee te houden, maar zij kwamen niet verder dan een vierde plaats.”

De volgende wedstrijd waar het door Kroon-Oil ondersteunde team van Deijne Rallysport aan de start zal staan is de ELE Rally. Deze wordt op 24 en 25 mei verreden rondom Veldhoven en maakt deel uit van het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

RSS News Feed