Nieuws

Prima resultaat van Loon op SS7

Erik van Loon wist niet goed wat hij van de zevende etappe van de Dakar Rally moest denken. Aanvankelijk was hij niet erg tevreden met zijn veertiende tijd, op 15.33 van dagwinnaar Carlos Sainz. Nadere bestudering van de tussentijden en een blik op de concurrentie klaarden het oordeel van Van Loon toch wel op. In het klassement pakte hij een beetje tijd en met de elfde plaats algemeen is hij niet ontevreden.

Niet alleen voor de volgers thuis verliep de zevende etappe (van Uyuni in Bolivia naar Salta in Argentinië) chaotisch, ook voor de deelnemers die er middenin zaten. Hagel en zelfs natte sneeuw in het eerste deel van de etappe en hoosbuien in de neutralisatie halverwege maakten het er niet gemakkelijker op. Maar in het tweede deel, 100 kilometer van de Argentijnse grens naar de finish, was het weer toch weer beter. In dat laatste deel - een meer rollend parkoers - verspeelde Van Loon door aanlopende remmen ruim een minuut op Sainz, maar qua klassering won hij een plaats. Concurrent Emiliano Spataro verloor daar vier minuten op Van Loon.

“Dat valt me niet tegen. Blijkbaar hebben anderen ook zo hun dingetjes gehad,” constateerde Van Loon. “Of je precies middenin een hagelbui over een bepaald stuk rijdt, of er net voor of na zit, maakt ook best verschil.”

De aanlopende remmen vormden een probleem wat Van Loon wel enige zorgen baarde. “Gisteren zijn de hoofdremcilinders vervangen, maar dat is dus kennelijk het probleem niet. Wat het dan wel is, moeten de techneuten morgen op de rustdag maar eens goed uitzoeken. Mogelijk spelen weersomstandigheden en de hoogte toch een rol. De proef was nu ook weer op ongeveer 4000 meter hoogte.”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed