Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

Thierry Neuville wint WRC rally van Frankrijk

Thierry Neuville (Hyundai I20 Coupe Wrc) weet op het nippertje de zeer spannende WRC rally van Frankrijk op zijn naam te zetten met 40 seconden voorsprong op Sebastien Ogier en iets meer dan een minuut voorsprong op Elfyn Evans, die een groot deel van de rally op kop reed

De klassementsleider wisselde per proef in de laatste fase van de rally. M-Sport coureur Elfyn Evens (Ford Fiesta WRC) had de meeste proeven op zijn naam staan en leek de rally winnend af te kunnen sluiten, maar hij werd als een van de vele andere rijders in de top het slachtoffer van een lekke band. Sebastien Ogier (Citroën C3 Wrc) had ondertussen nog geen proef gewonnen, maar wist toch nog, door de pech van Evans, de tweede plaats te benachtigen.

Ött Tanak (Toyota Yaris Wrc) moest de strijd om de koppositie, die hij gedurende de eerste 10 proeven met Elfyn Evens voerde staken na een lekke band en eindigde de rally op de 6e plaats.

Tekst: Niek Bakker
RSS News Feed