Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

Geslaagde rentree ten Brinke en Colsoul in Qatar

Met opzet kozen Bernhard ten Brinke en navigator Tom Colsoul voor de veeleisende Qatar Cross Country Rally als eerste gezamenlijke rally in drie jaar. “We zijn als duo vijf dagen lang op de proef gesteld, maar de samenwerking met Tom is weer als vanouds. Met twee keer een tweede plaats in het dagklassement en vijfde in de eindstand zijn we voor nu tevreden”, aldus de fabriekscoureur van Toyota Gazoo Racing.

Met zes special stages en in totaal bijna 1400 wedstrijdkilometers was de Manateq Qatar Cross Country Rally een nieuw en onbekend avontuur voor Bernhard ten Brinke. “Dit is echt een hele lastige en moeilijke rally. Lange zware dagen, zand, duinen, veel offroad met stenen én heel veel navigeerwerk. Een heftig begin van het seizoen.”
 
Al op de eerste dag tekenden Bernhard en Tom voor een ijzersterk resultaat door hun Toyota Hilux naar de tweede plaats te sturen. “Heel mooi om te ervaren dat vanaf de eerste kilometer de samenwerking met Tom weer op z’n plek viel”, meldde de Nederlandse coureur na de openingsstage over 109 kilometer.
 
Tijdens special stage 2 en 3 bevestigde de Qatar Rally zijn reputatie van zware wedstrijd. Bernhard en Tom liepen op de tweede special stage liefst 3 lekke banden op. “In het stof van andere deelnemers reden we op een steen ook nog een stuurarm kapot, die we in de woestijn moesten wisselen.” In de derde etappe zorgde het kiezen van de verkeerde route voor het nodige tijdverlies.
 
De dag erna bewezen Bernhard, Tom en de Toyota Hilux opnieuw hun kwaliteiten. Gisteren klokten ze tijdens de langste dag van de rally opnieuw een tweede tijd op de eerste proef en wisten het tweede deel als vierde te finishen. “Met bijna 350 kilometer klassementsproef over duinen en snelle pistes was het een zeer lange dag. Geweldig dat we juist op zo’n dag bij de snelsten horen.”
 
Vandaag koos het Nederlands/Belgische duo voor het foutloos thuisbrengen van de Toyota Hilux, aangezien in het algemeen klassement niets meer te winnen was. Na de technische controle stegen Bernhard en Tom alsnog naar de vijfde plaats algemeen, omdat een auto van een andere deelnemer te licht was bevonden.
 
“We hebben ons eerste resultaat van het seizoen alvast binnen. De Toyota was perfect en het samenspel tussen Tom en mij verliep uitstekend. Met twee keer een tweede plaats tijdens een etappe hebben we ons laten zien. Met dat in het achterhoofd kijken we uit naar de volgende rally in Abu Dhabi!”, besluit Bernhard ten Brinke.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed