Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

Roald Leemans wil revanche in Visual Art Rally

Volgende week zal nabij Barneveld de Visual Art Rally worden verreden. Een ééndaags evenement waar de deelnemers negen klassementsproeven voorgeschoteld krijgen. Eén van die deelnemers is de equipe in de Citroën DS3 R5. Rijder Roald Leemans en navigator Harm van Koppen willen zich voor de pech die hen in de Zuiderzeerally ten deel viel revancheren.

“We hadden op een betere prestatie in de Zuiderzeerally gehoopt,” vertelt Roald. “Helaas bleek die wedstrijd voor ons van korte duur. De cosmetische schade viel nog wel mee maar de mechanische schade was aanzienlijk. De hele aandrijflijn was in een slechtere staat dan dat we tijdens de koop van deze auto gedacht hadden. Dat was dan ook de oorzaak van onze crash op de vrijdagavond.”

De schade betrof onder andere de twee differentiëlen en de cardanas. Inmiddels is die schade volledig hersteld en staat de DS3 R5 in Barneveld weer tiptop aan de start. “De auto verkeert nu in een betere conditie dan tijdens de Zuiderzeerally, er kan dus van alles mogelijk worden,” kijkt Roald vooruit. “Het belangrijkste is echter nog steeds dat we de auto goed leren aanvoelen.”

In deze editie van de Visual Art Rally staan maar liefst zes auto’s uit de R5 klasse aan de start. “Het zal niet makkelijk worden om voor een podiumplaats te strijden,” aldus Roald. “Er staan een paar stevige concurrenten aan de start maar een plaats bij de eerste vijf zou mogelijk moeten zijn. We rijden met een enigszins korte versnellingsbak waardoor onze topsnelheid niet zo hoog is als we zouden willen. Op de lange rechte stukken kan dat in ons nadeel werken. Daarentegen hebben we onderin dan wat meer koppel, onze motor houdt wel van wat hogere toerentallen maar of dat het gebrek aan topsnelheid kan compenseren moet nog blijken.”

De eerste deelnemer verlaat het servicepark op het industrieterrein Harselaar in Barneveld om 11:51u en wordt rond 19:14u op het finishpodium in Nijkerk verwacht. Dan hebben de deelnemende equipes 130 kilometers, verdeeld over negen klassementsproeven, op snelheid afgelegd.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed