Nieuws

Nieuws
quattro aandrijving zorgt voor winst Coen Donkers
quattro aandrijving zorgt voor winst

Coen Donkers werd na 2 zware dagen de winnaar in zijn klasse en even leek het of we weer terug waren in de jaren 80.

Missie geslaagd voor Kevin van Deijne
Missie geslaagd voor Kevin van Deijne

In de Twente Rally, die afgelopen weekend werd verreden, is Kevin van Deijne, samen met zijn navigator Hein Verschuuren, geslaagd in zijn missie om runner-up te worden in het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Melissa Debackere wint in Twente
Melissa Debackere wint in Twente

De Belgische Melissa Debackere heeft afgelopen weekend de Conrad Twente Rally op haar naam geschreven.

Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen

Nadat rallyrijder Bob de Jong en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt al vroegtijdig de Open Nederlandse Rally titel veilig stelden is het tijd om terug te blikken en plannen te smeden voor het komende rallyseizoen.

Jim v/d Heuvel wint 1e Achterhoek Berkelland Rally
Jim v/d Heuvel wint in de achterhoek

De 1e Achterhoek Berkelland Rally is een prooi geworden voor de uit Terschuur (GLD) afkomstige Jim van den Heuvel.

Van Loon uit de proef met schade aan vering
Van Loon uit de proef met schade aan vering

Erik van Loon en Sébastien Delaunay zijn opnieuw bezig aan een goede etappe totdat de vering van de Toyota Hilux afbreekt, waarschijnlijk nevenschade door de crash van gisteren.

Dubbelrol voor Rallysport Utrecht
Dubbelrol voor Rallysport Utrecht

Rallysport Utrecht is gevraagd om één auto als X-auto in te zetten en uiteraard heeft het team daar mee ingestemd.

1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden
Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken
Sterk Belgisch debuut van Munster
Kerkhove verstevigt de leiding in Historic
Top 10 en zege in GT voor Snijers en Thierie
Fernémont domineert East Belgian Rally
Riwald met hybride truck naar Dakar 2020
Bob de Jong viert Nederlandse titel in Eurol Hellendoorn Rally
1 / 14

Opnieuw podiumfinish voor van Deijne

Afgelopen zaterdag werd op de wegen tussen Barneveld en Nijkerk de Visual Art Rally verreden. Hoewel deze wedstrijd niet meetelt voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap, heeft het team van Deijne Autosport besloten deze wedstrijd toch op de kalender te zetten. Met deelname aan deze wedstrijd wilde rijder Kevin van Deijne, voor deze gelegenheid genavigeerd door Sander van Barschot, zijn wedstrijdritme op peil houden. In een competitief startveld wist het duo de Skoda Fabia R5 naar een derde plaats in het algemeen klassement te rijden.

Hoewel Kevin uiteindelijk zeker niet ontevreden is over het eindresultaat, had het wat hem betreft toch iets beter gekund. “De start van de eerste klassementsproef ging wat rommelig. We hadden maar een tiental minuten om ons, nadat we terugkwamen van het verkennen, om te kleden en naar de start te rijden. We hebben het maar net gered maar de stress die ons dat opleverde speelde ons wel parten. In de tweede boucle hebben we diezelfde proef nog wat rustiger afgewerkt. Het hagelde of sneeuwde op dat moment en het natte wegdek werd daardoor erg glad. Er waren al diverse deelnemers daar van de weg geraakt en ik wilde dat risico niet nemen.”

Kevin hoopte op de industrieproef bij Nijkerk het gevecht om de tweede plaats in zijn voordeel te kunnen beslechten. “Ik vocht met Melissa Debackere, eveneens rijdend in een Skoda Fabia R5, om de tweede plaats maar zij bleek echter net iets te sterk. Op het relatief smalle en vooral gladde parcours daar werd ik door een aantal deelnemers opgehouden. Hoewel ook zij zich het licht uit de ogen reden in hun Mitsubishi’s, is het verschil met een auto uit de R5 klasse toch erg groot te noemen. Het was lastig hen te passeren en dat scheelt gewoon een paar seconden,” kijkt Kevin desalniettemin tevreden terug.

“We hebben flinke strijd geleverd en daarvan ook weer veel geleerd. Het plan ligt om, eveneens ter voorbereiding op de ELE Rally, in de Monteberg Rally aan de start te verschijnen. Daar willen we niet alleen de afstelling van de auto verder finetunen, maar ook mijn rijstijl waar nodig bijschaven om het maximale uit de auto te halen,” aldus Kevin. De ELE Rally, welke op 24 en 25 mei wordt verreden, telt mee voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap en daar hoopt Kevin maximaal te kunnen scoren. “Aan de auto zal het niet liggen. Die verkeert in een perfect staat en heeft, mede dankzij de smeermiddelen van onze partner Kroon-Oil, op nog geen enkel moment een hapering gegeven. We kunnen ons dus volledig concentreren op het vinden van een juiste afstelling van de auto voor de lange en zware ELE Rally,” laat Kevin tot slot weten. 

RSS News Feed