Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

Van Deijne wil ritme vasthouden in Barneveld

Komend zaterdag, 13 april, wordt rondom Barneveld de opnieuw de Visual Art Rally verreden. Deze wedstrijd telt mee voor het Nederlands Rally Kampioenschap en Deijne Autosport zal met rijder Kevin van Deijne en navigator Sander van Barschot met de Skoda Fabia R5 aan de start staan.

“Hoewel wij ingeschreven staan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap en de FIA Benelux Rally Trophy, hebben we toch gemeend bij deze wedstrijd aan de start te moeten verschijnen,” laat Kevin weten. “De volgende wedstrijd in het ONRK is pas de ELE Rally eind mei. Om toch het wedstrijdritme vast te houden staan we ook in de Visual Art Rally aan de start. De concurrentie in de R5 klasse is best groot en daarom is het verstandig om zoveel mogelijk wedstrijdritme te behouden.” In de Visual Art Rally staan, naast de Skoda van Kevin, nog eens vier auto’s uit de R5 klasse aan de start.

Hoewel deze wedstrijd aan de drukke kalender van Deijne Autosport is toegevoegd, verandert er niets aan de voorbereiding. “De auto is goed en heeft tot nu toe geen klap verkeerd gegeven,” aldus Kevin. “De Skoda verkeert net als ik in een topconditie. Het enige verschil is dat deze wedstrijd niet Hein Verschuuren naast me zit. Hein had andere verplichtingen maar we hebben in Sander van Barschot een meer dan uitstekende vervanger gevonden.”

De Visual Art Rally wordt voornamelijk op verharde ondergrond verreden. Toch zit er in deze wedstrijd ook een klein stukje onverhard. “De Skoda staat nu goed en voor dat kleine stukje veranderen we in principe niets aan de afstelling, tenzij blijkt dat de ondergrond dat echt vereist,” aldus Kevin. “Dat bezien we wel tijdens de verkenningen.”

De strijd kent drie klassementsproeven die elk drie keer wordt verreden. Daarbij leggen de deelnemers 130 kilometers op snelheid af. De start van de eerste klassementsproef is om 12:04u en de eerste deelnemer wordt om 19:14u op het finishpodium in Nijkerk verwacht.

Onlangs bracht het team een bezoek aan de fabriek van partner en smeermiddelen leverancier Kroon Oil. “We hebben een kijkje in de keuken mogen en die is best indrukwekkend te noemen,” aldus Kevin. “De kennis die daar voorhanden is, is enorm en dat gaat maar door. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat onze Skoda daardoor optimaal blijft presteren.”

RSS News Feed