Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
1 / 14

Bob de Jong pakt 2de plaats in de polder

De eerste klap is een daalder waard! Voor rallyrijder Bob de Jong begon het nieuwe seizoen uitstekend. Met zijn snelle Hyundai i20 R5 reed hij in de Sijperda Zuiderzeerally naar de tweede plaats, vlak achter Hans Weijs (Fiesta R5). Omdat Weijs zich niet heeft ingeschreven voor de Nederlandse titelstrijd pakt Bob de Jong meteen de leiding in het kampioenschap.

Vrijwel zonder problemen stuurde Bob de Jong, kundig bijgestaan door zijn Belgische navigator Bjorn Degandt zijn Hyundai i20 over de listige, maar mooie klassementsproeven van de openingsrally van het seizoen.

Met 7 deelnemers in de competitieve R5 klasse viel een stevige strijd te verwachten om de eindzege. Op vrijdagavond verloor good old Henk Vossen (Fiesta R5) door een lekke band op de allereerste proef echter al de aansluiting met de top-5 en verdween Roald Leemans (DS3 R5) helemaal van het toneel door een crash op de vierde klassementsproef. Na een intensieve testdag op Niederrhein vlak voor aanvang van het seizoen was Bob de Jong goed voorbereid en tijdens de rally in en rond Emmeloord kon hij ook nog een paar verschillende settings proberen: “Dat pakte op de laatste twee proeven op het industrieterrein niet helemaal goed uit, maar dat weten we dan alvast voor een volgende keer,” blikte een tevreden De Jong terug. “Alleen vrijdagavond hadden we even een probleem met de pop-off valve, maar
toen die was gewisseld kwamen we zaterdagochtend goed in ons ritme, ondanks de slechte weersomstandigheden.” 

Met 5 snelste tijden en 5 tweede plaatsen (op 16 klassementsproeven) liet het Nederlands/Belgische duo de Skoda’s Fabia R5 van Kevin van Deijne en de Deen Kristian Poulsen ruim achter zich en schommelde de achterstand op Weijs lange tijd rond de 10 seconden. “Onder de wisselende omstandigheden (nat, droog, veel wind) konden we optimaal profiteren van de Michelin banden, die veel grip en daarmee veel vertrouwen gaven op de gladde dijkproeven in de polder.”

Bjorn Degandt kijkt eveneens terug op een geslaagde start van het nieuwe seizoen: “Bob heeft geweldig sterk gereden. Hij krijgt steeds meer vertrouwen en dat resulteert in snellere tijden. Hans Weijs is een gekend snelle coureur, en ik kan het weten, want ik heb jaren met hem samen gereden (o.a. in het WRC) en dat wij er dan zo dicht achter zitten is fenomenaal en belooft veel voor dit seizoen.”

RSS News Feed