Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
Kobus en Nortier vinden ritme terug
1 / 14

GTC Rally onzeker voor van Deijne

Afgelopen weekend nam Deijne Autosport deel aan de 55e editie van de Ypres Rally, een wedstrijd die net zo berucht is als dat hij beroemd is. Foutjes worden onmiddellijk afgestraft, het tempo en het niveau liggen namelijk erg hoog. Dit mede door het grote internationale startveld met zelfs (ex-)fabrieksrijders. Aan de start stonden ook Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren in de Skoda Fabia R5.

Met veel vertrouwen gingen Kevin en Hein over het startpodium in het centrum van Ieper. Van de organisatie had de equipe startnummer 16 toegewezen gekregen, maar na de Qualifying Stage bleken ze vanaf de 14e plaats te mochten gaan starten. Men ging niet voor de winst in deze wedstrijd, maar wilde punten scoren voor de FIA Benelux Rally Trophy, waar deze wedstrijd ook voor gold.

De eerste proeven werden op de vrijdagavond afgewerkt. Met de nodige voorzichtigheid begon Kevin aan de proeven. Dit om even weer te wennen aan de bijzondere karakteristieken van de Belgische proeven en om ‘even’ in het ritme te komen. Op de vijfde en laatste klassementsproef van de eerste boucle begonnen Kevin en Hein goed in het ritme te komen. Daarna volgde een servicemoment waar weinig aan de auto hoefde te gebeuren.

“Op de zesde klassementsproef kwamen we pas echt goed in ons ritme,” laat Kevin weten. “Daar hadden we het tempo echt goed te pakken en konden we ons meten met de mannen voor ons. Helaas haalden we de finish van die proef net niet. In een links-rechts combinatie ging het fout tijdens het aansnijden van de bocht naar rechts. We kwamen daardoor niet goed uit en belanden daardoor links in de berm. De auto begon te rollen om in een akker tot stilstand te komen.”

Zowel Kevin als Hein zijn na deze onvrijwillige koprol naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd van beide mannen een scan gemaakt. Gelukkig werd erbij beiden niets bijzonders gevonden. “De klap was best wel heftig maar kwam voor ons precies op de goede kant van de auto. Daardoor is ons de nodige ellende bespaard gebleven. Hoe het met de auto is bekijken we maandagavond in onze werkplaats,” laat Kevin weten. “Ik heb na die klap de auto nog niet teruggezien.”

Of het team tijdens de GTC Rally aan de start staat zal nog moeten worden bekeken. “De auto zal tegen die tijd wel weer klaar zijn. We kunnen hem of repareren of we zetten alles over op een nieuwe carrosserie. Dat bekijken we komende maandag. Of Hein en ik dan voldoende hersteld zijn is eigenlijk onze grootste zorg. Zo’n klap doet toch best wel wat me je. Van binnen is alles natuurlijk flink door elkaar geschud en misschien wel gekneusd. Als wij beiden denken dat het fysiek verantwoord is zullen we aan de start staan en anders moeten we toch onze rust gaan nemen.”

“Niet alleen voor ons als team is dit resultaat een tegenvaller,” vertelt Kevin. “We hadden graag onze partner Kroon-Oil een mooi resultaat in deze internationaal belangrijke wedstrijd gegund. We hopen volgend jaar een mooi resultaat in de Ypres Rally te kunnen behalen om onze waardering voor onze trouwe partner te kunnen laten zien.

RSS News Feed