Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
Kobus en Nortier vinden ritme terug
1 / 14

Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper

De 55ste editie van de Renties Ypres Rally werd dit weekend in een verzengende hitte verreden. De toppers gingen bijzonder hard op de smalle baantjes in de Westhoek. Vincent Verschueren en Stéphane Prévot reden een geweldige inhaalrace, maar uiteindelijk moesten ze opgeven door een geblokkeerde versnellingsbak.

Vincent Verschueren kende een ongelukkige start in Ieper. Op de Qualifying Stage in Nieuwkerke, ging de zwarte Skoda Fabia R5 van GoDrive in de Spiervelden aan hoge snelheid rond. Het kostte Vincent 20" en een goede startpositie, want de uitslag van de QS is bepalend voor de startorde in Ieper.
"Ik ging op de Qualifying voluit om een plaats in de Top 5 te pakken, maar in een snelle rechtse sneed ik de bocht een fractie te diep af. De wagen sprong uit het spoor en we gingen achterstevoren. Gelukkig kon ik de Skoda op het asfalt houden. De 16de startpositie gaat ons wat tijd kosten vrijdagavond, want we zullen af te rekenen krijgen met veel grind en zand in de bochten, na de doortocht van een 15-tal wagens," verklaarde Vincent. 

De Godrie-piloot bewees vrijdagavond echter dat zelfs die handicap hem niet uit de kopgroep kon houden. Na 4 klassementsproeven volgde Verschueren in het spoor van Kris Princen op de vierde plaats. Maar, op de Kemmelberg viel hij terug naar de 14de plaats door een lekke band.

"Ik weet echt niet wat we geraakt hebben of waar we lek reden. Ik stond vooraan lek. Heel jammer, want we verliezen een 50-tal seconden. Dat verlies kan je niet meer goed maken. Heel jammer, want we stonden op de positie die we voor ogen hadden, als eerste niet-VW-rijder," vertelde Vincent die vrijdagavond eindigde op de 12de plaats op 1'37".

Zaterdag bleven Vincent en Stéphane toptijden rijden. De hitte was slopend voor de rijders. Na 19 klassementsproeven, met nog vier proeven te rijden, was de GoDrive-Skoda opgerukt naar de 4de plaats, voor Freddy Loix en in het spoor van Kris Princen.  De perfecte inhaalrace werd helaas niet beloond, want in Langemark blokkeerde de versnellingsbak.

"We waren perfect terug op schema, na een wedstrijd waarin ik hard moest vechten om terug te komen. Helaas blokkeerde de versnellingsbak, wat ons nog nooit overkomen is. Ondanks de opgave, hou ik toch een goed gevoel over aan deze wedstrijd. In het begin van het seizoen had ik het moeilijk, maar dit weekend hebben we weer toptijden kunnen rijden. De VW's waren een fractie sneller, maar dat hadden we verwacht, want het is een R5 van een andere generatie en binnenkort komt er ook een evolutie van de Fabia R5. We waren de snelste niet-VW-formatie. Dat geeft me vertrouwen voor de rest van het seizoen."

Vincent Verschueren wil na deze ontgoocheling toch iedereen bedanken die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. "De Rally van Ieper is onze thuiswedstrijd. Het is de grootste en de belangrijkste wedstrijd van het jaar, die van iedereen wat extra vraagt. Ik wil het team van GoDrive en zeker ook al onze sponsors bedanken voor de geleverde inspanningen." 

Tekst en foto's: PR BRC
RSS News Feed